Ga terug
+ servings
Spaghetti met venkel en munt
Spaghetti met venkel, citroen en munt
Smeuïg en romig, dat is deze heerlijke vegetarische eenpanspasta met veel groente die snel en eenvoudig te maken is.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 35 minuten

Equipment

  • hapjespan

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 venkelknollen fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngeperst
  • 350 gram spaghetti
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 20 gram muntblaadjes in reepjes
  • 1 citroen
  • Zeezout versgemalen peper

Instructies
 

  • Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui en venkel toe en bak ca. 5 minuten op matig vuur tot het groentemengsel zacht is. Doe de knoflook erbij en bak 2 minuten mee. Roer af en toe.
  • Schenk 1100 ml water erbij (1 liter is echt onvoldoende!). Voeg 2 theelepels zout en flink wat peper toe. Leg de spaghetti in het water, zet het vuur hoog en breng alles aan de kook. In het begin past de pasta nog niet in de pan, maar na enkele minuten kun je hem langzaam onder water brengen.
  • Beweeg de spaghetti met een tang in het water, zodat de slierten niet aan elkaar kleven. Kookt het water, zet dan het vuur lager maar laat wel flink koken. Je probeert nu een deel van het water te laten verdampen terwijl de pasta ook een deel absorbeert en gaarkookt. Laat circa 10 minuten koken tot de pasta al dente is. Roer en meng veel zodat de slierten niet aan elkaar kleven.
  • Rasp intussen de schil van de citroen en pers een halve citroen uit. Na 10 minuten is het pastawater grotendeels verdampt en is de pasta gaar. Zet het vuur uit en laat alles ca. 2 minuten rusten. Roer erdoor: kaas, munt, citroenschil en citroensap. Blijf roeren tot een romige saus ontstaat die aan de spaghetti blijft hangen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met wat extra kaas en een scheutje olijfolie.
  • Lekker met een salade met gebakken groene asperges en geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarde

Calorieën: 470kcal | koolhydraten: 81g | eiwit: 21g | vet: 8g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 13mg | vezels: 8g | suiker: 4g | vitamine C: 33mg