Ga terug
+ servings
Arretjes cake met chocolade en kersen uit De Zoete bakplaat van Rukmini Iyer
Arretjes cake met chocolade en kersen (zonder oven)
Arretjes cake wordt normaal gesproken gemaakt van biscuitjes en chocolade. Maar deze versie is extra lekker door toevoeging van bigarraux, pistachenoten en ahornsiroop. Bovendien heel eenvoudig te maken. Geen oven nodig.
Aantal 24 stuks
Voorbereiding 10 minuten
wachttijd 3 uur

Equipment

  • rechthoekige vorm (ca. 26 x 20 cm), bakpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gram gezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade minimaal 70% cacao
  • 4 eetlepels golden syrup of ahornsiroop
  • 200 gram digestive biscuitjes in grove kruimels
  • 200 gram gekonfijte kersen gehalveerd (bigarreaux)
  • 100 gram gepelde pistachenoten grof gehakt

Instructies
 

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat in een grote pan op laag vuur al roerend de boter, chocolade en golden syrup smelten tot er geen klontjes meer zijn. Draai het vuur uit.
  • Bewaar een volle eetlepel van de koekstukjes, gekonfijte kersen en pistachenoten voor de decoratie en roer de rest door het chocolademengsel in de pan. Schenk het in een met bakpapier beklede vorm.
  • Zet de vorm in de koelkast en bestrooi de bovenkant na een uur met de achtergehouden digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten. Zet terug in de koelkast en laat nog 2 uur opstijven voor je de arretjescake in blokken snijdt en opdient.

Voedingswaarde

Calorieën: 165kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 2g | vet: 10g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 9mg | vezels: 2g | suiker: 9g | vitamine C: 1mg