Ga terug
+ servings
Thaise salade met glasnoedels en garnalen uit het kookboek The Curry Guy Thai van Dan Toombs
Thaise salade met glasnoedels en garnalen
Lauwwarme Thaise maaltijdsalade. Lekker fris en pittig van smaak. Mooie balans tussen zoet, zuur en pikant.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 25 minuten

Ingrediënten
  

Salade

  • 100 gram glasnoedels
  • 6 kerstomaten in kwarten
  • 4 sjalotten gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij met blad fijngesneden
  • 10 grote rauwe garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 125 gram varkens- of half-om-half gehakt
  • 20 geroosterde cashewnoten grofgehakt
  • 3 eetlepels grofgehakte koriander

Dressing

  • 1 eetlepel gedroogde garnalen koeling, toko
  • 3 teentjes knoflook gekneusd
  • 2 eetlepels fijngehakte koriandersteeltjes
  • 1-3 rode rawit pepers of andere rode chilipepers grofgehakt
  • 1 eetlepels fijngeraspte palmsuiker
  • 3 eetlepels Thaise vissaus nam pla
  • eetlepels limoensap

Instructies
 

  • Week de gedroogde garnalen 10 minuten in warm water. Laat de noedels weken in warm water volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak intussen de dressing: stamp de geweekte gedroogde garnalen,  knoflook, koriandersteeltjes, de pepers en de palmsuiker 2 minuten in een vijzel tot een gladde pasta of pureer het mengsel in het bakje van de staafmixer.  Roer de vissaus en het limoensap erdoor. Zet apart. Giet de noedels af en laat ze uitlekken.
  • Doe de kerstomaten, de sjalot en de bleekselderij in een slakom. Breng 125 ml water aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook circa 2 minuten, tot ze gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het water op de groenten.
  • Voeg het gehakt toe aan het water en zet het vuur hoog. Roer het gehakt in het water rul. Laat circa 3 minuten koken, tot het water is verdampt en het gehakt gaar is.
  • Schep het gehakt ook op de groenten in de slakom, leg de glasnoedels erop en schenk de dressing erover. Dit zorgt ervoor dat de noedels niet aan elkaar plakken. Voeg de cashewnoten en de koriander toe en schep alles goed door. Serveer direct of zet eerst circa 30 minuten in de koelkast.

Voedingswaarde

Calorieën: 490kcal | koolhydraten: 63g | eiwit: 18g | vet: 19g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 58mg | vezels: 4g | suiker: 8g | vitamine C: 46mg