- 200 gram entrecote in plakjes van 1 cm
- 150 gram brede rijstnoedels Conimex 5 mm
- 2 eetlepel rijstolie
- 1 ui in reepjes van 1 cm breed
- 200 gram groene asperges
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 bakje taugé à 125 gram
- Versgemalen peper
Voor de marinade
- 1 teentje knoflook fijngeperst
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel ahornsiroop
- versgemalen peper
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd de entrecote in reepjes. Meng het vlees met de marinade en laat ca. 20 minuten intrekken.
Kook intussen de noedels volgens gebruiksaanwijzing (laat 3 minuten wellen in kokend water) en trek de noedels met een vork een beetje los. Laat uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zet apart.
Snijd de ui in reepjes. Snijd de asperges in stukken van 10 cm, en halveer ze overlangs.
Verhit een grote hapjespan (of wok) op hoog vuur tot gloeiend heet. Voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak op hoog vuur de helft van de ui 1 minuut. Voeg het gemarineerde vlees toe, laat even schroeien, schud na 30 seconden de pan en roer door, zodat het vlees aan alle kanten dicht geschroeid is.
Voeg de asperges, 1 eetlepel oestersaus, scheutje water toe en roerbak ca. 2 minuten tot het vlees de gewenste garing heeft. Haal van het vuur en schep het vleesmengsel op een warm bord.
Verhit dezelfde pan opnieuw met 1 eetlepel olie. Voeg de rest van de ui toe en bak even rondom. Voeg dan de noedels, 1 eetlepel oestersaus en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer een paar minuten goed door en trek de noedels uit elkaar (misschien zitten ze wat aan elkaar geplakt).
Voeg de taugé en een scheutje water toe. Roerbak nog 1 minuut tot de noedels warm zijn. Schep het vleesmengsel erop. Verdeel het mengsel over twee warme borden.
Calorieën: 556kcal | koolhydraten: 76g | eiwit: 28g | vet: 16g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 61mg | vezels: 5g | suiker: 7g | vitamine C: 18mg