Ga terug
+ servings
Wentelteefjes
Zoete wenteltteefjes van mijn moeder
Heerlijke krokant gebakken wentelteefjes is een vergeten lekkernij. Oud brood oppeppen in een eimengsel;, simpeler kan haast niet.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 60 gr suiker
  • snufje zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 dl melk
  • 8 sneetjes oud witbrood zonder korst
  • 2 el roomboter

Instructies
 

  • Klop het ei los met 25 gram suiker, zout en kaneelpoeder. Schenk de melk er al kloppend bij.
  • Wentel de sneetjes brood in dit mengsel, stapel ze in een diep bord op elkaar en giet het overtollige mengsel erover. Laat goed intrekken.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de helft van de sneetjes op zacht vuur krokant en bruin. Herhaal dit.
  • Snijd de sneetjes diagonaal door en bestrooi ze met de rest van de suiker.

Voedingswaarde

Calorieën: 231kcal | koolhydraten: 38g | eiwit: 8g | vet: 5g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 49mg | vezels: 2g | suiker: 21g | vitamine C: 1mg