- 250 gram tempeh grof geraspt
- 75 gram fijne havervlokken
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 knoflooktenen geperst
- 1 lente-ui fijngesneden
- 1 theelepel gochugaru toko of chilipoeder
- olie
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 eetlepels hot ketchup
- romainesla
- tuinkers geknipt, ter garnering
Meng de geraspte tempeh in een kom met de havervlokken, sojasaus, knoflook, lente-ui en gochugaru. Kneed goed door met de hand. Vorm van het mengsel met vochtige handen vier burgers van ongeveer 1,5 cm dik.
Leg de burgers op een aluminium schaal op het indirecte deel van de barbecue en bak ze een minuut of 4 per kant. Of bak de burgers 4 minuten per kant in wat olie in de koekenpan.
Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze op het rooster van de barbecue of in een grill- of koekenpan. Smeer ze in met ketchup. Beleg ze met romainesla en de tempeh burger en garneer de burgers met tuinkers. Serveer direct. Lekker met een frisse salade.
Calorieën: 321kcal | koolhydraten: 41g | eiwit: 19g | vet: 10g | verzadigd vet: 2g | vezels: 3g | suiker: 3g | vitamine C: 2mg