Ga terug
+ servings
Chinese roerbakgroenten met tahoe uit het kookboek Chinese takeaway met tahoe
Chinese roerbakgroenten met gebakken tahoe
Supersnel en lekker gezond is deze vegetarische roerbakschotel uit het kookboekje van chefkok Kwoklyn Wan.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 20 minuten

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen o.a. toko*
  • 250 gram stevige tahoe in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of geraspt
  • 1 zak Chinese wokgroenten 400 gram
  • 1 eetlepel maïzena gemengd met 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel witte peper
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels lichte sojasaus

Instructies
 

  • Laat de gefermenteerde zwarte bonen 10 minuten in 100 ml water weken, giet af door een zeef en zet apart.
  • Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de tahoe in 6 tot 8 minuten aan alle kanten goudbruin. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.
  • Bak in dezelfde wok de knoflook en de zwarte bonen 45 seconden op middelhoog vuur, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wokgroenten toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Voeg 120 ml water, het zout, de peper, de suiker, de sojasaus en de gebakken tofu toe en breng aan de kook. Roer het maïzenapapje door en schenk al roerend bij de saus, tot de saus is gebonden. Serveer direct. Breng eventueel op smaak met zoete chilisaus.
  • Lekker met gekookte rijst en komkommersalade.

Voedingswaarde

Calorieën: 151kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 14g | vet: 7g | verzadigd vet: 1g | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 7mg