Ga terug
+ servings
Indiase Shakshuka met aardappel uit het kookboek De bijbel van de Indiase keuken.
Indiase ‘Shakshuka’
Heerlijke stoofschotel van aardappels en lekker veel kruiden. De zachte eidooiers zorgen voor het Shakshuka-gevoel.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 40 minuten

Equipment

  • koekenpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 ui in fijne ringen
  • 1 groene Spaanse peper fijngehakt
  • 12 gram knoflook uit de knijper
  • 15 gram verse gember fijngetrapt
  • 250 gram kleine krieltjes in de schil in blokjes 2x2cm
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kurkuma-poeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 4 grote eieren
  • 5 gram koriander grof gehakt

Instructies
 

  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad. Voeg na 1 minuut de ui, groene peper, gember en knoflook toe. Bak ca. 6 of 7 minuten op zacht vuur.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak ca. 3 minuten op half hoog vuur. Voeg het zout, kurkuma en zwarte peper toe. Stoof op laagvuur met het deksel op de pan in ca. 15 minuten verder gaar. Af en toe omscheppen.
  • Neem de deksel van de pan en maak 4 holtes in het aardappelmengsel. Breek boven iedere holte een ei en stoof de eieren met het deksel op de pan in ca. 4 of 5 minuten gaar (dooier moet zacht blijven).
  • Garneer met de koriander. Lekker met een salade met tomaat en pijnboompitten.

Voedingswaarde

Calorieën: 286kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 15g | vet: 11g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 327mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 64mg