Verkiezing

Win de aspergewijn 2017

Hoewel het pas februari is, komt het asperge-seizoen alweer in zicht. Op 19 februari vindt namelijk voor de tweede keer de verkiezing plaats van de Nederlandse Aspergewijn, in samenwerking met het Nederlands Asperge centrum. Tijdens een proeverij in het asperge-restaurant Hostellerie De Hamert worden 30 wijnen blind geproefd. Wat jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar een heleboel collega-vinologen wel. En zij doen straks verslag.

De leden van de Verenigde Vinologen Nederland zijn van mening dat er vaak wijnen als aspergewijn worden geschonken, die helemaal niet passen bij deze koningin der groente; oftewel ‘het witte goud’.

Deze verkiezing brengt daar verandering in. Tijdens een wijn-spijsproeverij krijgen vinologen een drietal asperge-gerechtjes voorgeschoteld, waarbij dertig genomineerde wijnen geproefd gaan worden. De focus ligt op de ultieme wijn-spijscombinatie, waarbij er een interactie plaatsvindt tussen de beide smaakprofielen, dus van zowel de wijn als van het gerecht.

De wijn met de hoogste score wint en krijgt de titel ‘Nederlandse Aspergewijn 2017’.

Ook jij kunt meedoen! 

De winnende wijn zal ook worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 april 2017 in het Amstel Hotel. Maar ook jij kunt meedoen! Via de social media komt er een online-verkiezing waarbij de consument mag raden wat de winnende wijn zal worden. Hiermee kun je een prijs winnen: namelijk een doos ‘Nederlandse Aspergewijn 2017’. Deze online-verkiezing gaat volgende week van start. Er kan gestemd worden op de site van het Nederlands Aspergecentrum. Dus houd Facebook in de gaten…

Wil je op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *