Inschrijven met korting!

Koken naar wijn

Ben jij een kookliefhebber? En houd je van wijn? Dan ben je bij Het Wijninstituut aan het goede adres. Wij bieden een heel leuke cursus: ‘Koken naar Wijn’. Schrijf je nu in, vóór 1 februari 2016. Want lezers van ILFW krijgen 5% korting!

Eerst de wijn, dan het menu

Bedenk eens hoe leuk het kan zijn eerst een ‘wijn-menu’ samen te stellen en daar de gerechten bij te zoeken! Er valt behalve aan temperatuur en eventuele beluchting niet zo veel aan dit ‘menu’ te veranderen. De gerechten daarentegen kun je maximaal beïnvloeden door keuze van het soort vlees, de vis, groente, garnituur, sausen, etc. De smaakintensiteit, complexiteit, smaaktoon, want aan alles is nog richting te geven. Deels door meer of minder ingrediënten zoals kruiden te gebruiken en deels door de bereidings-en snijtechnieken.

Wat we gaan doen

Onder leiding van culinair chef Tom van der Splinter van de Kook en Proefstudio in Den Haag en wijndocent Rien van der Meulen leer je in vier avonden hoe je wijnen en gerechten op elkaar kunt laten aansluiten. In de eerste lessen is er vooral aandacht voor goed leren proeven, maar ook verschillende kook- en snijtechnieken komen aan bod. Het is hard werken in de cursus want er wordt meteen vanaf de eerste les gekookt! In de laatste les bereid je zelf, samen met je medecursisten, een viergangenmenu naar de wijnen die door jullie zelf zijn gekozen.

Schrijf nu in!

Als je via I Love Food & Wine inschrijft vóór 1 februari 2016 geven wij 5% korting op het cursusbedrag. Vul de Code: ILFW5 in bij je inschrijving.

IMG_6515 color web

Meer informatie en inschrijven: Koken naar Wijn van Het Wijninstituut.