Doe de test

Gall & Gall maakt wijn kiezen makkelijker

Ken je dat gevoel: je staat voor het wijnschap en weet niet wat je moet kiezen. Je wordt overweldigd door de grote keus. En daarnaast mis je misschien ook voldoende kennis om de juiste fles te kiezen. Daar heeft Gall&Gall een oplossing voor gevonden! Via een korte test, weet je binnen 24 seconden welke wijn het best bij jou past. Het werkt als volgt…

Via de website www.gall.nl/smaakprofielen of via een tablet in de winkel kan iedereen aan de hand van 13 vragen zijn eigen smaakprofiel aanmaken. Deze korte test gaat jouw dagelijkse consumptiepatroon na. Aan de hand van objectieve criteria, volgens de Londense methodiek ‘Wine, Spirit & Educational Trust’, komt vervolgens een smaakprofiel naar voren met een concreet wijnadvies.

Op de achtergrond zijn ongeveer 1000 wijnen gekenmerkt op 6 variabelen aan de hand van een complex algoritme. Iedere wijn wordt gematched en is vervolgens op te slaan in een online persoonlijk profiel, dat in toekomst verder kan worden verfijnd door het toevoegen van bijvoorbeeld ratings en aankoopdata.

Test maakt wijnkeus toegankelijk

“De test is ontwikkeld om klanten nog beter te kunnen adviseren en de rijke wereld van wijn toegankelijker te maken. Door onze klanten te leren kennen zijn we in staat hen te voorzien van de juiste kennis, waarmee wijn kiezen makkelijker wordt”, vertelt Frances Franken, algemeen directeur bij Gall & Gall. “Door mijn werk ken ik mijn eigen smaak al vrij aardig, door de test weet ik nu dat mijn smaakprofiel voor rode wijn ‘Royal Red’, en voor witte wijn ‘Fresh Hammer’ is. Elke fles die ik nu kies is een voltreffer. En het mes snijdt aan twee kanten. Niet alleen de klant kan z’n smaak beter omschrijven maar ook onze mensen in de winkel kunnen onze klanten veel doelgerichter helpen.

Royal Red & Fresh Hammer

Er zijn 12 smaakprofielen, 6 rode en 6 witte. De scores op zuurgraad, suikergehalte, smaakintensiteit, verfijning, mondgevoel en tannines bepalen het uiteindelijke profiel. Omdat wijn juist geen wetenschap hoeft te zijn is gekozen voor een luchtige aanpak. Inmiddels heb ik ook de test gedaan. Evenals Frances Franken kom ik ook uit bij Royal Red en Fresh Hammer. Dat klinkt als volgt:

Royal Red

Kijk, jij houdt nou van echt bijzondere stevige wijnen. Verfijnde wijnen met een verhaal. Waar je voor wilt gaan zitten, om er rustig van te genieten. Om de wijn te leren begrijpen. Wijnen met een bite en veel smaak. De wijnen in dit profiel zijn meestal wat duurder. Wil je wat minder uitgeven? Ga dan voor een Classic Red.

Fresh Hammer

Jij houdt van fris. Fris als een lenteochtend op slippers. Daarnaast hou je van véél smaak. Wijnen die binnenkomen, intens zijn. Hoppatee! Je wilt namelijk wel wat proeven. Verder moet een wijn voor jou niet te moeilijk worden. Easy drinking, daar hou je van. Denk bijvoorbeeld aan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc

Smaakprofielen ook in de winkel

Vanaf maandag 9 oktober kunnen klanten thuis, onderweg of in de winkel een smaakprofiel aanmaken. Het online smaakprofiel blijft volop in ontwikkeling en klanten worden voortdurend gevraagd om hun feedback te delen met Gall & Gall om de test nóg beter te maken. Daarnaast worden, bij wijze van proef, binnenkort de wijnschappen van vier winkels ingedeeld aan de hand van de 12 smaakprofielen om de match compleet te maken. Die winkels vind je, helaas, alleen in Amsterdam.

DUS DOE DE TEST EN ONTDEK JE EIGEN SMAAKPROFIEL; DAT KAN HIER.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *