Aspergewijn 2017

Wie is de echte winnaar?

Hoewel de Nederlandse asperges nog niet in de winkel liggen, is de Aspergewijn 2017 al wel gekozen! Het zijn er zelfs twee! Want zowel de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) als het Brabants Asperge Genootschap hielden een verkiezing. Maar wie is nu de echte winnaar? 

Winnaar VVN: Muscat Sec

Op zondag 19 februari heeft de jury van de VVN de beste Aspergewijn gekozen. In totaal werden er 30 wijnen geproefd in drie series. Er was extra aandacht voor de beste wijn-spijscombinatie. Die werd getest door de wijn ook te proeven in combinatie met drie verschillende gerechtjes:

  1. Gemarineerde asperges met huisgemaakte gravad lax (laag smaakgehalte)
  2. Lasagne met kreeft en gestoomde asperges (midden smaakgehalte)
  3. Gebakken asperges met gegrilde zeebaars en saus van saffraan (hoog smaakgehalte)

Als beste uit de bus kwam: Manoir Grignon Muscat Sec 2015 (Abels Wijnen). Deze winnende wijn zal worden geschonken tijdens de opening van het Aspergeseizoen op 11 april 2017 in het Amstel Hotel in Amsterdam.

 

Winnaar Brabants Asperge Genootschap: Col Reale Bianco

Een dag later, op 20 februari, vond de Aspergewijn-verkiezing plaats van het Brabants Asperge Genootschap. Tijdens deze openbare bijeenkomst werd in restaurant ‘De Rooise Boerderij’ in Sint Oederode ook een winnaar gekozen: Col Reale Bianco , IGT del Veneto 2016 (Mulders Wijnkopers).

Hij krijgt de titel  ‘Dé Brabantse Aspergewijn 2017’ !

Tijdens de feestelijke opening op 24 april van het Brabantse aspergeseizoen zal deze wijn officieel worden gepresenteerd. De wijn zal het komend aspergeseizoen te koop zijn bij de aspergetelers en geschonken worden bij de restaurants, aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.

 

Wie is de winnaar?

Binnenkort komen deze twee winnaars op de proeftafel van ILFW. Wij gaan de wijn nogmaals naast elkaar beoordelen. Wie gaat er winnen? De uitslag volgt, zodra het asperge-seizoen begint…

 

Op de hoogte blijven van het laatste Wijn&Spijs nieuws? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *