Onder de kerstboom

4x kerstcadeaus voor wijnliefhebbers

Geen sinterklaascadeaus, maar kerstcadeautjes onder de kerstboom. Dat is bij ons een jaarlijkse traditie. Wat ziet dat er heerlijk feestelijk en verleidelijk uit, al die mooie pakjes die wachten om te worden uitgepakt. Maar eerst moeten die cadeaus nog worden gekocht. Mijn verlanglijst ligt klaar, die van jou ook? Voor het geval je nog op pad moet om last-minute een paar kerstcadeaus te scoren, geeft I Love Food & Wine nog vier cadeau-suggesties voor foodies en/of wijnliefhebbers. Er is voor elk wat wils, zowel voor mannen als vrouwen. Doe er je voordeel mee.

 

Ik zet ze even op een rijtje:

1. De grote Hamersma 2018

Nog steeds te koop: de grote Hamersma 2018. De allernieuwe koopgids 2019 komt pas volgend voorjaar in de winkel. Cover De Grote Hamersma 2018Maar 2018 voldoet ook nog steeds. Harold Hamersma proeft samen met zijn partner-in-crime Esmee Langereis duizenden wijnen (meer dan 6500 jawel!) en die worden vervolgens catchy beschreven. Dat helpt bij het kiezen van een lekkere fles wijn, zeker met het oog op de komende feestdagen. Zo grijp je nooit mis. 

Titel: De Grote Hamersma 2018
Schrijvers: Harold Hamersma / Esmee Langereis
Uitgever: Fontaine uitgevers
Prijs: € 24,95
Voor wie: iedereen die op zoek is naar een mooie fles wijn

 

2. Wijn & Spijs uit Nederland

Cover Wijn & Spijs uit NLDe schrijver van dit wijnboek, de jonge topsommelier Koen van der Plas (27), is vorige week gekozen tot ‘sommelier van het jaar 2019’! Sinds 2014 is hij hoofdsommelier bij het driesterren restaurant Inter Scaldes in Kruiningen (Zeeland). En afgelopen jaar schreef hij het wijnboek Wijn & Spijs in NL; een boek waarin hij zijn liefde voor Nederlandse wijn tentoon spreidt. Het is een mooie mix van achtergrondverhalen over 19 Nederlandse wijnboeren, proefnotities van Koen en recepten van vier toprestaurateurs als Jannis Brevet (Inter Scaldes***), Margo Reuten (Da Vinci*), Jarno Eggen (De Groen Lantaarn**) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje**). Mooie inspiratie voor de kerstdis.

Titel: Wijn & Spijs uit NL
Schrijfster: Koen van der Plas
Uitgever: Trichis Publishing
Prijs: € 29,95
Voor wie: Foodies met een voorliefde voor Nederland

 

3. De grote wijnfamilies

De Britse Fiona Morrison, Master of Wine, interviewt 10 legendarische wijnfamilies in Europa op intieme en innemende wijze. Om daar binnen te komen is niet vanzelfsprekend, maar door haar reputatie als wijnexpert en wijnbouwer lukt het haar om met deze beroemdheden in gesprek te komen. Cover grote wijnfamiliesHaar verhalen lezen als een roman, en tegelijkertijd leer je deze families van binnenuit kennen. Lees over o.a.  Familia Torres in Spanje, Marchesi de’ Frescobaldi in Italië, Niepoort Ports & Wines in Portugal, Gaja in Italië, Egon Müller in Duitsland, Famille Perrin in Frankrijk en haar eigen wijnfamilie Thienpont uit Bordeaux.

Titel: De grote wijnfamilies
Schrijvers: Fiona Morrison
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Prijs: € 29,99
Voor wie: wijnliefhebbers die houden van mooie verhalen over historie en tradities

 

4. Bubbels

Anne Wouters, Registervinoloog en lid van mijn proefpanel, schreef samen met Ron Meijer een boek over bubbels in de breedste zin van het woord. Dus dit gaat niet alleen over champagne, maar ook over crémant, cava of Prosecco. Hiervoor hebben ze een eigen methode ontwikkeld: SPARKLE. Dit staat voor Smaak, Prijs, Ambiance, Regio, Kwaliteit, Lifestyle en Eten. Kortom een boek vol proefplezier en praktische do’s and don’ts.

Cover bubbelsTitel: Bubbels
Schrijvers: Anne Wouters en Ron Meijer
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Prijs: € 24,99
Voor wie: voor wijnliefhebbers die houden van een bubbel

 

 

Meer cadeau-ideeën nodig om een foodie of wijnliefhebber te verrassen? Bij Charles ben je aan het goede adres.

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *