Nu met korting

Wijncursus in Leiden

Wist je dat je neus één van de belangrijkste hulpmiddelen is voor wijnproeven? Onze neus kan wel duizenden verschillende geuren onderscheiden. Titia Boxma van Key to Wine weet daar alles van. Lees hoe dat in z’n werk gaat.

Nadat de neus het signaal doorgeeft aan de hersenen zorgen deze voor het filteren, herkennen en beoordelen van deze signalen. Het reukcentrum van de mens ligt in de bovenkant van de neusholte in de bovenste drie neusschelpen. In de bovenste van deze schelpen ligt het neusslijmvlies, waar geurmoleculen zich kunnen hechten aan miljoenen zenuwcellen

Ruiken aan wijn

Om alle geuren (het bouquet) van een wijn waar te nemen, moeten deze geurmoleculen het neusslijmvlies eerst bereiken. Daarom is het nodig bij het ruiken langzaam en diep in te ademen.  Door een glas tot ongeveer een derde te vullen en het goed te walsen (te draaien) komen er zoveel mogelijk geurmoleculen vrij. Na het walsen steek je de neus in de met geurstoffen gevulde lucht direct boven het wijnoppervlak en adem je langzaam in. Alle geuren uit het glas dringen bij je binnen…

Wijncursus SDEN 2

Vind je dit interessant en wil je er meer over weten? In de wijncursus SDEN 2 van Key to Wine  krijg je in les 1 uitgebreide informatie over wijnproeven en ruiken is daar een belangrijk onderdeel van. Ik maak hierbij o.a. gebruik van aromaflesjes en we starten altijd met monocépages, wijnen gemaakt van één druivenras.  Lees hier hoe cursisten de lessen beoordelen.

Waar?

Voor de cursussen  kun je bij ons terecht in Leiden in de sfeervolle wijnwinkel van Wijnkoperij Henri Bloem, Levendaal 94-96  in Leiden. Proeven en leren tussen de wijnflessen!

Schrijf je nu in! Pak die korting

Als je via I Love Food & Wine inschrijft vóór 10 september 2016  inschrijft geven wij 5% KORTING op het cursusbedrag. Vul de Code: ILFW6  in bij je inschrijving.

 

Key to Wine  verzorgt wijncursussen op beginners- en gevorderdenniveau en  organiseert  daarnaast ook workshops bij je thuis of op locatie. Wil je er meer over weten, neem dan een kijkje op de website: www.keytowine.nl of bel naar 06-22035492.

 

Wil je op de hoogte blijven van meer wijnnieuws? Geef je hier op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *