Kerst E-book

Wat zit er in de WijnSpijs box van VIQH aan Huis?

Heb je het Kerst E-book al gedownload? Een van de vijf kerstmenu’s is het eenvoudig te maken menu voor dummy’s. Ook zonder ervaring zet deze kerstklassiekers op tafel De bijpassende wijnen zijn afkomstig van importeur VIQH aan Huis. Maar wie is VIQH aan Huis eigenlijk en welke wijnen zitten er in hun WijnSpijs box?

Viqh aan Huis team
VIQH aan Huis- online proeverij

Eerst was er alleen de Wijnbar VIQH, maar sinds een aantal jaren is er ook VIQH aan Huis. Wijnbar VIQH is al sinds jaren een gerenommeerde naam in het uitgaansleven van Haarlem. Gesitueerd pal in het centrum op de hoek van de Grote Markt hebben ze met hun moderne en toch een knusse ambiance een vaste plek veroverd.

Momenteel ligt de focus op online proeverijen

Gaandeweg kwam er steeds meer vraag naar wijnproeverijen op locatie. Daarvoor is VIQH aan Huis in het leven geroepen. Zij verzorgen wijnproeverijen bij je thuis, op het werk of op een andere locatie. Onder leiding van ervaren sommeliers, zoals Robert Bouman en Ruud van Groen, kun je diverse themaproeverijen boeken.

Maar helaas door Covid-19-lockdown moest de focus worden verlegd. Op dit moment organiseren ze wekelijks online proeverijen. Steeds met een bepaalde invalshoek, in het gezelschap van een externe wijnexpert (€ 25, p.p.). De sfeer is informeel en niet belerend. Je krijgt ca. 6 wijnen in kleine flesjes (50 ml) toegestuurd, inclusief een link om deel te nemen via Zoom. En dan proeven maar…

 

Werelds kerstmenu in E-book
In het KERST E-BOOK van I Love Food & Wine (hier kun je het downloaden!) vind je het complete makkelijke kerstmenu voor dummy’s met echte kerst-klassiekers. Carpaccio met truffelmayonaise voorgerecht, vervolgens een gevulde kalkoen (Boers & Boers) en tot slot een dame blanche met pittige chocoladesaus. Hierbij horen de 3 wijnen van importeur VIQH aan Huis.

 

Kerst wijnspijs box Viqh aan huis
Kerst wijnspijs box Viqh aan huis

WijnSpijs met de wijnbox van VIQH aan Huis?

Bij het eenvoudig te maken kerstmenu (zie KERST SPECIAL) heeft VIQH aan Huis de bijpassende wijnen uitgezocht. Maar welke wijnen zitten de WijnSpijs box van VIQH aan Huis?

  • Carpaccio met truffelmayonaise: Torelló Corpinnat Reserva (Cava)
  • Gevulde kalkoen van Boers & Boers: Pinot Noir uit Chili (Montes)
  • Dame blanche met pittige chocoladesaus: Lungarotti Dulcis uit Italië

 

WijnSpijs combinaties

Carpaccio met truffelmayonaise
Carpaccio met truffelmayonaise: in 10 minuten klaar

Het voorgerecht is een simpel te maken Carpaccio met truffelmayonaise. Heerlijk klassiek met Parmezaanse kaas en croutons. De zelfgemaakte truffelmayonaise lift het geheel naar een hoger niveau. Dat smaakt alsof je in een sterrenrestaurant zit. Schenk hierbij de Torelló Corpinnat Reserva, een kwaliteits Cava.  Als wijn-spijscombinatie zit je met een mousserende wijn helemaal goed; die voegt zich naar alle smaken. Mooie start van je diner. Erbij: Torelló Corpinnat Reserva

 

Gevulde kalkoen van Boers & Boers
Deze gevulde kalkoen van Boers & Boers kun je winnen!

Als hoofdgerecht serveren we een gevulde kalkoen van de Firma Boers & Boers. Die komt helemaal kant-en-klaar diepgevroren bij je thuis. De oven doet vervolgens het werk. Erbij maak je de simpel te maken appel-cranberrycompote. Maar juist die compote bepaalt mede de keus van de wijn. De Pinot Noir van het gerenommeerde Chileense wijnhuis Montes sluit helemaal perfect aan. Niet te zwaar, met rijpe aroma’s van rood fruit en ronde tannines. Supercombi! Erbij: Pinot Noir uit Chili.

 

Dame blanche met pittige chocoladesausTot slot een klassiek dessert dat iedereen lekker vindt: dame blanche met banaan en pittige chocoladesaus. Staat in 10 minuten op tafel!!! Hierbij schenken we de Lungarotti Dulcis uit Italië. Een versterkte dessertwijn, die een klein beetje doet denken aan een Muscat Baumes de Venise, maar wordt gemaakt van de Italiaanse Trebbiano-druif in plaats van de muscat-druif. Deze heerlijke zoete wijn maakt een mooie verbinding met het vanille-ijs, banaan en de chocoladesaus. Erbij: Lungarotti Dulcis uit Italië.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *