Kerst E-book

Wat zit er in de Wijn & Spijs box van Tire Bouchon?

Heb je mijn Kerst E-book al gedownload? Een van de vijf kerstmenu’s is het slimme kerstmenu zonder zorgen. De bijpassende wijnen zijn afkomstig van importeur Tire Bouchon. Maar wie is Tirebouchon eigenlijk en welke wijnen zitten er in zijn wijn & spijs box?

TIRE BOUCHON, al bijna 30 jaar wijnimporteur, is geen onbekende in het Nederlandse wijnlandschap. Het bedrijf wordt gerund door Antoine van Esch; een eigenzinnig en enthousiast importeur. Hij neemt zijn klanten graag mee op  avontuur in het grote dichte woud dat wijnwereld heet. Kijk hier voor een kijkje achter de schermen!

Antoine van Esch van Tire Bouchon
Portret Antoine van Esch

Assortiment klassiek Europa

Antoine is steeds op zoek naar, zoals hij zelf zegt, ‘het goede onder de kurk’ waarbij de prijs-kwaliteit verhouding een zeer belangrijke rol speelt. Daarnaast selecteert hij zijn wijnen op drie punten:

  • – smaak-herkenbaarheid van de druif
  • – juiste karakterweerspiegeling van de regio
  • – herkomst klassiek West-Europa

Altijd op zoek naar het goede onder de kurk

In zijn assortiment vind je een diversiteit aan wijnstijlen: jong en oud, bekend en verrassend vernieuwend. Speerpunten in zijn assortiment zijn Duitse wijn, Belgische wijn en Beaujolais.
Hij is een van de weinigen in Nederland die ook geouderde wijn in zijn assortiment heeft, met name uit Duitsland. Verder ziet hij een nieuwe toekomst voor de Beaujolais; de enige streek in de wereld waar rode wijn van de Gamay-druif wordt gemaakt.

 

Elk jaar doet hij mee aan de wedstrijd Aspergewijn van het Jaar. Al meerdere jaren achter elkaar komt hij met zijn wijn in de top!
Door middel van wijnproefavonden, presentaties en een wijnclub kun je meer te weten komen over zijn karakterwijnen!

Slim kerstmenu in E-book
In het KERST E-BOOK van I Love Food & Wine (hier kun je het downloaden!) vind je het complete slimme kerstmenu zonder zorgen. Clam Chowder als voorgerecht, vervolgens Italiaanse pasta met een ragù van eend en tot slot cheesecake met peren en macadamia-noten.
Kerst wijnbox Tire Bouchon 4 flessen
Kerst wijnbox Tire Bouchon. Er is keus uit twee wijnen voor het dessert.

Wijn & Spijs met de wijnbox van Tire Bouchon?

Bij dit slimme kerstmenu (zie KERST SPECIAL) heeft Tire Bouchon de bijpassende wijnen uitgezocht.

  • Clam Chowder: Grüner Veltliner 2019, Wijnkasteel VanDeurzen,  Hagenouw/België
  • Pasta met ragù van eend: Barbera d’Asti 2006, Cordaravini, Piëmonte/Italië
  • Cheesecake met peren en macadamia-noten: Charles Ellner Champagne Extra Demi Sec (0.375ltr), Epernay/Frankrijk Of ‘Perencider’ uit Bretagne zonder alcohol

 

Wijn & Spijs combinaties

Clam chowder uit het kookboek SLOW; voorgerecht van kerstmenu zonder zorgen
Clam chowder; klassieke soep uit de Amerikaanse keuken

Het voorgerecht is een klassieker uit de Amerikaanse keuken: Clam Chowder. Een heerlijk romige soep gemaakt met kleine schelpdiertjes als vongole of kokkels. Je proeft de zee en de spekjes versterken die smaak. De Grüner Veltliner (wijn van Oostenrijkse druivenras) uit België verfrist het geheel, en brengt balans door de zachte zuren en z’n ronde sappigheid.

Pasta met ragù van eend uit het kookboek SLOW; hoofdgerecht van het kerstmenu zonder zorgen
Pasta met ragù van eend

Als hoofdgerecht serveren we pasta met een ragù van eend. Hierbij drinken we natuurlijk Italiaanse wijn; een 14 jaar oude Barbera d’Asti met een jeugdig smaakpallet. De prachtige rode wijn sluit naadloos aan bij deze pasta met stukjes eend en groenten in een kruidige saus. De wijn ondersteunt en vult aan. Supercombi!

Cheesecake met macadamianoten
Cheesecake met macadamianoten

Tot slot een prachtig sneeuwwit dessert: cheesecake met peren en macadamia-noten. Tire Bouchon laat je kiezen uit twee wijnen. Charles Ellner Champagne Extra Demi Sec (0.375 ltr) of de alcoholvrije perencider uit Bretagne. Allebei verrassend friszoet. Zowel met als zonder alcohol zorgen deze wijnen voor een feestelijke afsluiting van je kerstdiner.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *