Kerst E-book

Wat zit er in de Wijn & Spijs box van BIOWIJNCLUB?

Heb je het Kerst E-book al gedownload? Een van de vijf kerstmenu’s is het gezonde, pure kerstmenu van Pascale Naessens. De bijpassende BIOLOGISCHE wijnen zijn afkomstig van importeur Biowijnclub. Maar wie is Biowijnclub eigenlijk en welke wijnen zitten er in hun Wijn & Spijs box?

Biowijnclub is, sinds 2010, dé wijnwebwinkel gespecialiseerd in biologische wijnen. Eveline Scheren, de vrouw achter Biowijnclub, leerde tijdens haar werk bij een wijnimporteur biologische wijnen kennen. Ze had zelf al eens een wijnabonnement gehad en bedacht dat een abonnement op biologische wijnen een leuk idee zou zijn om wijnliefhebbers een grote diversiteit aan biologische wijnen te laten proeven. Zo ontstond het idee voor Biowijnclub.

Rechtstreeks van de wijnboer

Eveline Scheren van BiowijnclubBiowijnclub is een webwinkel waar niet alleen abonnees wijnen uit het abonnement bijbestellen, ook andere particulieren die van wijn houden kunnen er terecht. Het assortiment is in de afgelopen 10 jaar behoorlijk uitgebreid en een groot deel komt rechtstreeks van de wijnboer.

Vind je het leuk om je te laten verrassen en houd je van wijn, dan is een wijnabonnement van Biowijnclub iets voor jou. Abonnees ontvangen elke 2 maanden 3 flessen wijn met leuke nieuwsbrief. Zo proef je een diversiteit aan biologische wijnen gemaakt van allerlei druivenrassen en uit allerlei wijngebieden.

 

Puur en gezond kerstmenu in E-book
In het KERST E-BOOK van I Love Food & Wine (hier kun je het downloaden!) vind je het complete gezonde kerstmenu van Pascale Naessens. (Lees nog even het interview). Verse vijgen met Briesaus en vanille als voorgerecht, vervolgens zalm in een gekruide kokosmelksaus en tot slot een mascarponetaartje van perzik en abrikozen.
Kerst wijnbox Biowijnclub
Kerst wijnbox van Biowijnclub

Wijn & Spijs met de wijnbox van Biowijnclub?

Bij dit zéér eenvoudig te maken kerstmenu van Pascale Naessens (zie KERST SPECIAL) heeft Biowijnclub de bijpassende wijnen uitgezocht. Maar welke biologische wijnen zitten de Wijn & Spijs box van Biowijnclub?

 

  • Verse vijgen met Briesaus en vanille: Eugène Meyer Crémant Brut – €14,95
  • Zalm met gekruide kokosmelksaus: Eugène Meyer Pinot gris 2016 – €14,75
  • Mascarponetaartje van perzik en abrikozen: Tokaij-Hétszölö Late Harvest 2015 – €14,95

 

Wijn & Spijs combinaties

Oogverblindend voorgerecht van verse vijgen

Het voorgerecht is een simpel te maken starter van verse vijgen met warme Briesaus. Heel bijzonder door het vleugje vanille. Dit voorgerecht smaakt verrassend friszoet en lichtromig. Als wijn-spijscombinatie zit je met de elegante mousserende wijn van Eugène Meyer uit de Elzas helemaal goed; die voegt zich naar alle smaken. Mooie start van je diner. Erbij: Eugène Meyer Crémant Brut.

 

Zalm in kokosmelksaus van Pascale Naessens voor het pure kerstmenu in E-bookAls hoofdgerecht serveren we zalm in een subtiel gekruide kokosmelksaus. Van hetzelfde huis als de Crémant (Eugène Meyer) komt deze rijke biologische pinot gris. Rond, lichtrokerig en zachtkruidig.  Supercombi! Erbij: Eugène Meyer Pinot gris.

 

Bavarois van perziken en abrikozen van Pascale Naessens uit het kookboek Echt Eten. Onderdeel van het pure kerstmenu in E-book.
Garnering met rozenblaadjes verhoogt de sfeer

Tot slot een oogstrelend dessert: mascarponetaartje van perzik en abrikozen. Lichtzoet en heel fruitig van smaak. Pistachenoten zorgen voor de bite. Daar schenk je een niet al te zoete dessertwijn bij, afkomstig uit Hongarije: Tokaij-Hétszölö Late Harvest 2015. De smaken lopen heel mooi in elkaar over van taart naar wijn en omgekeerd. Bovendien niet al te hoog in het alcohol.  Erbij: Tokaij-Hétszölö Late Harvest.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *