Zo ontmoet je de ware!

Vinobox zoekt de wijn die bij jou past

Nee, dit is geen artikel over hoe een datingsite werkt. Wel over keuzestress over wijn. En hoe je zonder moeite, jouw ware wijnen gewoon thuis opgestuurd krijgt. Vinobox helpt, elke maand weer.

Wat is nou een lekkere wijn? Dit is het terugkerende dilemma van iedere consument die staat te twijfelen voor het wijnschap in de supermarkt. Flip Harmsma, een oud-bankier, heeft hier een passende oplossing voor bedacht.

Leer je smaak kennen

In 2018 lanceerde hij Vinobox. Een site waar je wijn kunt bestellen, daar zijn er toch meer van? Zeker, maar Flip pakte het anders aan. Hij creëerde voor zijn wine-membership een ‘creatief algoritme’ die de klant zo volgt, dat deze elke keer een doos met perfect passende wijnen krijgt opgestuurd. Door de ontvangen wijnen te beoordelen leert het je smaak steeds beter kennen en wordt elke Vinobox steeds beter op je persoonlijke smaak afgestemd.

Flip Harmsma, oprichter Vinobox
Flip Harmsma, oprichter Vinobox

Flip Harmsma: ‘We willen iedereen een passend advies kunnen geven en dat voor zoiets persoonlijks als smaak. Door ons te baseren op objectieve criteria, en goed te luisteren naar de beoordelingen, kunnen we de je elke keer weer verrassen. Vergelijk het maar met een datingsite. Daar geef je ook bepaalde voorkeuren op om die ene leukerd te ontmoeten. Het werkt precies hetzelfde met wijn. Je bent op zoek naar de beste match tussen jouw smaak en de perfect voor jou samengestelde Vinobox’.

Waar halen jullie je wijn vandaan en hoe maken jullie je keuze voor de klanten?

‘We hebben 4000 wijnen in onze database. Die halen we bij een breed scala van importeurs vandaan. Zo blijven we onafhankelijk en kunnen we altijd de beste wijn selecteren. We hebben een select team in huis van wijnprofessionals die hier fulltime mee bezig zijn. Daarom hebben we ook een heel breed assortiment. Je wordt dus elke keer verrast door onze keuze.

We streven ernaar je verwachtingen telkens te overtreffen

Een voorbeeld van hoe we dit doen? We hadden een klant die Primitivo’s uit Puglia hoge scores gaf en laaiend enthousiast was over wijnen van deze druif. Die stuurden we een keer een Zinfandel uit California, die ze zelf nooit zou proberen maar die enorm in de smaak viel. Voorbeeld VinoboxVoor ons algoritme geen verrassing: het is namelijk dezelfde druif als de Primitivo. Zo helpen wij je wijnen ontdekken en je horizon te verbreden. Uitdagen en verrassen, dat doen we graag. Of je nu member wordt of de Vinobox cadeau geeft: we streven ernaar je verwachtingen telkens te overtreffen. We willen liever die váste relatie met onze cliënt in plaats van een ‘one night stand’. Om nog maar even bij de datingsites te blijven. www.vinobox.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vinobox. Lees voor meer info mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *