Winnaar award

Tatjana Puklavec Wijnvrouw van het jaar 2022

Eindelijk is het zover: de winnares is bekend! Tatjana Puklavec is gekozen tot WIJNVROUW VAN HET JAAR 2022! Van harte gefeliciteerd!!! Waarom is zij gekozen? Lees hier het juryrapport. 

Op dinsdag 20 september heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2022. De award werd feestelijk uitgereikt met een spetterende finaleshow in het Wijntheater tijdens de gastronomie-beurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy. De prijs werd uitgereikt door de winnares van vorig jaar: Claudia van Dongen.

Winnares Tatjana Puklavec staat aan het roer van het familiebedrijf Puklavec Wines in Slovenië. De jury koos voor Tatjana als winnares om haar ambitieuze visie, professionaliteit en toegankelijkheid.

Vier vrouwen genomineerd, waaronder ik!

Afgelopen jaar is elk kwartaal een wijnvrouw van het seizoen genomineerd. Uit deze voorrondes kwamen vier vrouwen uit de Nederlandse wijnwereld naar voren. Zoals jullie allang weten was ik (Jolande) een van de kanshebbers. Maar er waren meer kapers op de kust: Liesette van Eijnsbergen en Rianne Ogink.

Vakjury had het moeilijk

De genomineerden zijn beoordeeld door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals. De jury bestond uit Barbara Verbeek, Claudia van Dongen (Wijnvrouw van het jaar 2021), Magda van der Rijst (Wijnvrouw van het jaar 2020) en Birthe van Meegeren (Wijnvrouw van het Jaar 2019). De keuze voor dit jaar was lastig, maar is uiteindelijk op Tatjana Puklavac gevallen.

Tatjana Puklavec Portrait
Portret Tatjana Puklavec

Juryrapport
De jury is onder de indruk van de lange adem van Tatjana Puklavec. Toen zij het familiebedrijf Puklavec Wines overnam, had zij een duidelijke visie. Haar droom was om wijn over de hele wereld te verkopen en in Nederland verkrijgbaar te zijn bij bepaalde verkooppunten. Dat is haar met wat omwegen nu gelukt. Tatjana is professioneel, toegankelijk, heeft een goede marketingvisie maar daarnaast is zij ook een aimabele vrouw. Om deze redenen is zij de beste keuze voor de Wijnvrouw van het jaar 2022, waarmee Tatjana een mooie wijnreis naar Champagnehuis Louis Roederer wint.

 

Rianne Ogink wint de publieksprijs

Naast het oordeel van de jury gold ook de stem van het publiek. Via de website kon worden gestemd op de genomineerden waar dit jaar voor het eerst de publieksprijs uit is voortgekomen. De 31-jarige Rianne Ogink behaalde de meeste stemmen en wint hiermee een bezoek aan het wijnhuis van Mouton Cadet in Bordeaux, waar zij op dit moment de Bachelor Vitcultuur & Oenology volgt.

Meer over Tatjana Puklavec

Wil je meer weten over Tatjana? Ik heb haar geïnterviewd. Lees hier verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *