Getest

Nieuwe wijnapp voor de fun

Grrr, zit jij ook vaak met je handen in het haar als je op zoek bent naar een lekkere wijn? Het kiezen van de juiste wijn in het overvolle schap van de supermarkt is een helse job. Zeker als je weinig van wijn weet. Daar heeft het wijnmerk Tussock Jumper iets op gevonden: een App op je smartphone die hulp biedt. Maar werkt het ook? We testen de app: bekijk bovenstaand filmpje.

fles tussock jumper vinho verde‘Vanaf nu nemen de dieren van het wijnmerk Tussock Jumper (zichtbaar op het etiket) je mee in hun virtuele wereld. Ze ‘springen’ uit het etiket en vertellen over de wijnen uit het assortiment om de consument te helpen bij het selecteren van de juiste wijn in de supermarkt’, vertelt het persbericht. Dat lijkt prachtig en interessant.

We testen de app in de supermarkt

We nemen de proef op de som, maar eerst moeten we de app ‘Tussock Jumper Wine’* downloaden op onze smartphone. Vervolgens op de fiets naar de Jumbo (daar staan die 7 verschillende flessen van het wijnmerk Tussock Jumper in het schap) en proberen we  de etiketjes te ‘scannen’ via de app zoals de onderstaande afbeelding ons vertelt.

Tussock Jumper uitleg
Stapsgewijze uitleg

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want het scannen werkt toch anders dan bovenstaande afbeelding doet vermoeden. Allereerst verschijnt er helemaal geen ‘vierkantje’, en het scannen gebeurt eigenlijk meer door een beweging te maken richting het etiket (zie mijn filmpje bovenin) die ook niet altijd feilloos werkt. Als ie dan eindelijk ‘pakt’, begint het beestje te praten in het Engels met een ‘buitenlands’ accent (moeilijk te verstaan in een overvolle supermarkt). Het bijbehorende (irritante) muziekje leidt ook af van de tekst. En omringende klanten kijken je verbaasd aan met een blik van: ‘wat is zij nu aan het doen?’. Gauw uitzetten lukt ook niet, want een ‘stop’- knop ontbreekt.

Wat vertelt de App verder?

Na ca. 30 seconden verschijnt er een zogeheten Identity Card die je van verdere informatie voorziet, zoals o.a. de serveertemperatuur, wijn-spijscombinaties.

Conclusie; zijn we hier blij mee? Nee, eigenlijk niet. Al met al een app die je gebruikt voor de fun, maar praktisch gezien z’n doel enigszins voorbij schiet. In feite is het vooral een promotie voor het merk Tussock Jumper Wines. Echte hulp bieden blijft mensenwerk.

 

Op de hoogte blijven van goed beoordeelde wijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

* De applicatie – Tussock Jumper Wines – kan vanaf nu gedownload worden in de Apple en Android store.

**Het huidige assortiment van Tussock Jumper wijnen bestaat uit 7 stuks, afkomstig uit 4 landen: Grenache (Frankrijk, zwijn), Pinot Grigio (Italië, vos), Tempranillo (Spanje, stier), Chardonnay (Frankrijk, zwijn), Pinot Noir (Frankrijk, zwijn), Nero d’Avola (Italié, vos)  en Vinho Verde (Portugal, ezel). Verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten. Prijs € 5,49. www.tussockjumperwines.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *