Wijnfestival in Utrecht

Nieuw: ‘De Nacht van de Wijn’!

Wijnliefhebbers opgelet! Voor het eerst dit jaar: ‘De Nacht van de Wijn’; een nieuw wijnfestival met muziek, entertainment, foodtrucks en natuurlijk… héél veel WIJN! Zo’n evenement mag je natuurlijk niet missen. Dus meld je nu alvast aan, dan is jouw plekje gegarandeerd! En lees alvast wat je allemaal kunt verwachten.

logo Nacht van de WijnMuziekfestivals zijn helemaal hot! Maar ook zomerse food- en wijnfestivals (foodtruck festival, Eten op rolletjes, Foodstock) doen het heel goed. Nieuwe ster aan het firmament: ‘Nacht van de Wijn’. Dit evenement vindt plaats van zaterdag 6 juli tot zondag 7 juli in de Utrechtse Central Studio’s. De Nacht van de Wijn begint om acht uur ‘s avonds en brengt een gevarieerd, bruisend maar ook inhoudelijk programma: kijken, ruiken, proeven, eten en dansen.

Verkiezing Populairste Druif van Nederland

Op de Nacht van de Wijn maak je kennis met alle kenmerken van de bekende wijndruiven. Hiervoor zijn verschillende druivenbars neergezet waar je wijn van één bepaalde druif (chardonnay, sauvignon blanc, merlot en cabernet sauvignon) kunt proeven. Dat kan zelfs per slokje! Maar daarnaast zijn er volop mogelijkheden om ook nieuwe ontdekkingen te doen, uit opkomende wijngebieden.

Naast het proeven maak je tijdens deze avond het grootste wijncollege in Nederland ooit mee en vindt de verkiezing van de Populairste Druif van Nederland plaats.
Je kunt voorafgaand en tijdens het evenement stemmen op je favoriete druif en om exact 12 uur ‘s nachts wordt door onze mystery wijn-VIP de “populairste druif van Nederland 2019” bekend gemaakt. Zin om nu alvast te stemmen? Dat kan hier! Maar je kunt ook je stem uitbrengen in Nederlandse wijnwinkels.

Verdien een wijndiploma!

Portret Janna Rijpma, initiatiefnemer Nacht van de Wijn
Janna Rijpma

Mijn wijnvriendin Janna Rijpma is de initiatiefneemster van dit nieuwe hippe wijnfestival. Waarom zo’n festival Janna?  “Steeds meer mensen raken op hun eigen manier geïnteresseerd in wijn en we zien gelukkig ook steeds meer smaakherkenning en voorkeur bij de consument. Toch blijven veel mensen lang aan hun voorkeursdruif vastzitten terwijl er zo veel te ontdekken is. Met dit event willen we bezoekers op een speelse manier over de drempel trekken om buiten de gebaande paden te proeven.”, vertelt zij enthousiast.

En speciaal voor De Nacht van de Wijn is in samenwerking met SDEN een officieel SDEN aanmoedigingscertificaat ontwikkeld, de vereiste kennis voor dit diploma doet men op tijdens Nederlands grootste plenaire wijncollege op deze avond. Na afloop krijgen deelnemers het diploma getekend en wel mee naar huis.

De Nacht van de Wijn is een gezamenlijk initiatief van Milan Gennissen en Janna Rijpma Meppelink, beiden geen onbekende namen in de Nederlandse wijnwereld. Milan is onder andere eigenaar van de evenementenorganisatie “Meisjes van de Wijn” en Janna is vinoloog, werkzaam als wijnjournalist en de auteur van het boek “Wijngids voor vrouwen”.

Reserveer je kaarten!

Nacht van de Wijn vindt op zaterdag 6 juli van 20.00 uur tot 02.00 uur plaats in Central Studio’s (Utrecht). Zin om te komen? Reserveer dan hier meteen je kaarten; op de website van ‘Nacht van de Wijn’. Kaarten kosten € 16,- p.p. en dat is inclusief twee muntjes. Meer muntjes kun je ter plekke kopen. (voor € 1,- per stuk).. Reserveer je voor een grotere groep dan krijg je korting.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *