Wijn & Spijs

Mosselseizoen van start

Het mosselseizoen is weer van start gegaan. Dat is uitzonderlijk vroeg dit jaar. Door gezamenlijk inspanningen van kwekers en handelaren zijn er weer voldoende mosselen beschikbaar. 

Iedereen kent de uitspraak dat je mosselen eet als de R in de maand is. Maar dat is niet helemaal correct, want mosselen zijn er meestal al vanaf half juni. Ze komen dan vooral uit de Waddenzee, want daar zijn de mosselen eerder ‘rijp’ dan in de Oosterschelde.

Volgens mosselkweker Cees Otte zijn de mosselen erg goed van kwaliteit dit jaar. Dat komt door de combinatie van een zonnig voorjaar met veel regenval, zegt hij. Deze weersomstandigheden hebben voor een volle en mooie mossel gezorgd.

Maar wat drinken we bij mosselen?

Klassieke wijn-spijscombinatie is mosselen met een Muscadet Sèvre et Maine. Muscadet is een frisse, strakdroge witte wijn, afkomstig uit de Loire. Een streek dichtbij de zee, waardoor deze wijn een kleine zilte ondertoon heeft. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Niek Beute van Vinoniek neemt je mee naar wijnwinkel Sprezzatura en drinkt hier een Italiaans alternatief. Kijk mee en luister naar zijn aanbevelingen. Laat je inspireren.

Meer Vinoniek? Abonneer je op zijn kanaal.

De Vinoniek video blogs worden mede geproduceerd door Rick Thijssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *