Met 10% korting

Leer meer over Zuid-Italiaanse wijn en… Montepulciano!

Waarom Zuid-Italiaanse wijnen tot de allerbeste uit Italië behoren en waarom Montepulciano iets compleet anders is dan montepulciano, leer én proef je tijdens de meerdelige workshops van Italië-specialist Fred Nijhuis.

 

Wie is Fred Nijhuis?

Wijnschrijver Fred Nijhuis
Wijnschrijver Fred Nijhuis

Fred Nijhuis is een bekende professional in de Nederlandse wijnwereld. Talloze artikelen schreef hij voor diverse media, inclusief zijn eigen website www.fred-nijhuis.nl Zijn kennis en ervaring deelt hij graag met andere wijnliefhebbers en zijn proeverijen en andere evenementen worden hoog gewaardeerd.

Wat ga je leren?

Het lesmateriaal is op SDEN-4+ niveau en richt zich op aspecten als geschiedenis, wetgeving, druiven, terroir, vinificatie en oogstjaren, theorie die elke avond wordt ondersteund door minimaal 15 wijnen.

De workshop is gericht op wijnprofessionals en particuliere liefhebbers, maar door de structuur van de workshops zijn de lessen ook prima te volgen door minder ervaren liefhebbers. Voor registervinologen zijn ze meerdere opzichten interessant, want elke les levert 3 PE-punten die nodig zijn voor het behoud van de titel. Nijhuis is volstrekt onafhankelijk van de handel en dat garandeert objectieve informatie en een brede selectie aan fraaie wijnen. Voor optimale aandacht en de juiste interactie wordt het aantal deelnemers op maximaal 14 gehouden. Alle deelnemers krijgen hand-outs van het lesmateriaal.

VOOR LEZERS VAN I LOVE FOOD & WINE: 10 % KORTING

Waar & Wanneer?

De workshops vinden plaats in het Dorpshuis te Tuil, zeer centraal gelegen in Nederland bij de brug van Zaltbommel, nabij de kruising van de A2 en A15. De zaal is open om 19.00 uur en doorgaans wordt rond 22.00 uur afgerond.

Dinsdagen 23 april en 7 en 21 mei 2019: Workshop Zuid-Italië

Veel prachtige wijnen uit het vaak nog zo onbekende zuiden van Italië. We gaan uitgebreid in op de wijnen uit Calabrië, van de Etna en de DOCG Taurasi.

Dinsdagen 28 mei en 4 juni 2019: Tweedelige Workshop Montepulciano

De druif en het plaatsje met dezelfde naam zorgt soms voor de nodige verwarring. Na twee avonden met alle informatie en veel wijnen zal het een ieder volledig duidelijk zijn: de wijnen uit de gemeente Montepulciano zijn compleet anders dan die van de gelijknamige druif uit de Abruzzen, maar allebei zeer interessant en de moeite van een nadere kennismaking waard!

 

Montepulciano, workshop Fred Nijhuis
Montepulciano in Toscane

 

Geïnteresseerd?

Voor de volgende workshops zijn nog enkele plaatsen vrij en wie zich aanmeldt via deze site, komt in aanmerking voor een korting van 10%.

Meld je dan zo spoedig mogelijk aan! Stuur een email naar jolande@ilovefoodwine.nl

 

Op de hoogte blijven van goed beoordeelde wijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *