Château Petri & Grapedistrict

Kom naar onze wijnworkshop in de Beurs van Berlage

Altijd al meer willen weten over wijn? Ontdek jouw wijnvoorkeur met Château Petri en I Love Food & Wine. Een unieke ervaring in een prachtige historische ambiance die je binnen een paar uur de juiste tools geeft om veel zekerder te worden van jouw wijnkeuze.

Kom op zeventien september luisteren, proeven én je eigen wijnsmaak ontdekken tijdens de ‘Wijn in de Beurs’-workshop in Amsterdam. In het glas komen tien klassiekers van wijnwinkel Grapedistrict!

 

Beurs van Berlage inside
Prachtige historisch grote zaal van de Beurs van Berlage. Groot genoeg om veilig op 1,5 meter afstand te blijven


In de prachtige zaal van de Beurs van Berlage in hartje Amsterdam geeft Petri Houweling van Château Petri een unieke workshop. Je wordt stukken wijzer -en zekerder- door haar ‘to the point’-uitleg over de basistheorie van wijn. Ze gaat je leren echt wijn te proeven, en vertelt het verhaal achter de mooiste wijn-spijscombinaties. Ook laat ze je ervaren welke wijnglazen je moet gebruiken, en ga zo maar door. Kortom: je duikt 2,5 uur onder in de wondere wereld van wijn.

Château Petri: ‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken…Leer kiezen welke wijn wél de juiste is?’

Wie is Château Petri?

Petri Houweling portretChâteau Petri is de bedrijfsnaam van Petri Houweling. Zij is Register Vinoloog, wijndocent en -journalist, maar ook teamlid van I Love Food & Wine. Haar wijnpassie begon uiteraard aan tafel, en werd in goede banen geleid door het succesvol afronden van de vinologenopleiding. Als Château Petri geeft ze les in wijn. Daarnaast is ze wijnjournalist en de host op menig wijnfeestje. Bovendien organiseert ze, ism I Love Food & Wine,  culinaire wijnreizen in Europa. (zie ook www.chateau-petri.com)

[kader]

HOE EN WANNEER?
Onder leiding van Register Vinoloog, wijndocent en -journalist Petri Houweling van Château Petri ga je aan de slag. De 11 wijnen die je gaat proeven, komen van Grapedistrict, en deze zijn achteraf ook te bestellen. Het wijn-spijs verhaal komt van I Love Food & Wine.
Datum: donderdag 17 september 2020
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Deelname:  € 45,- (Geen deelname onder de 18 jaar)
BESTEL JE TICKET HIER!

 

Over Grapedistrict: Tijdens deze wijnworkshop verzorgt Grapedistrict alle wijn. Dit zijn 12 kwaliteits-wijnwinkels verspreid over het hele land, herkenbaar met hun knalgele logo. Ook online koop je er fijne wijnen uit de bekende gebieden, bij voorkeur van de kleine wijnboeren. Allemaal eigenzinnige wijnen met net dat beetje extra, met een hoge ‘je ne sais pas quoi’-factor. Je komt er nooit met lege handen vandaan. (www.grapedistrict.nl)

RIVM hygiëneregels worden in acht genomen: Wegens de huidige omstandigheden zijn er tafeltjes voor twee personen ingedekt met 1.5 meter afstand van elkaar. Inloop is tussen 19:00-19:30 ivm de gezondheidscheck.

Fotocredit: ming.chao

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *