Inschrijven kan nog

Complexiteit in wijn ontrafeld

Wegens succes geprolongeerd! Voor de derde keer organiseert de Vereniging voor Vinologen de zeer interessante workshop ( en ik kan het weten!) ‘Complexiteit in Wijn, bekeken van wijngaard tot wijn’. Gegeven door Lars Daniëls (Magister Vini),  wijnjournalist van o.a. Perswijn. Vanwege het doorslaande succes geeft Lars nog slechts eenmaal deze presentatie. Je kunt je nog inschrijven, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ook geschikt voor niet-vinologen.

Ben je vinoloog, of misschien een fervente liefhebber, dan is extra kennis opdoen altijd leuk en interessant. Op dinsdag 2 oktober geeft Lars Daniëls daarom nog een keer de presentatie ‘Complexiteit in wijn’. Wie is Lars Daniëls en wat kun je verwachten op zo’n dag?

Wie is Lars Daniëls?

Portret Lars DaniëlsLars Daniëls is een wijnprofessional (vinoloog, Magister Vini) bij uitstek. Hij schrijft o.a. voor Perswijn, maar geeft ook masterclasses (zoals deze) voor producenten, importeurs en andere organisaties. Zijn specialiteit is riesling en Duitsland in het bijzonder. Daarnaast  geeft hij les en zit hij in de examencommissie van de vinologenopleiding van De Wijnacademie. Een veelzijdig man met een uitgebreide wijnkennis.

Uitpluizen van alle factoren

Wat kun je verwachten tijdens deze Masterclass? Complexe wijn staat voor kwaliteit. Maar waar komt die complexiteit nou precies vandaan? En hoe kan die positief worden beïnvloed. Die vraag gaat Lars nauwgezet proberen te beantwoorden door wijn van vanaf het begin tot eind te doorgronden. Met vlijmscherpe precisie loopt hij alle factoren langs van wijngaard tot wijn.

illustratie complexiteit in wijnAan de hand van een powerpoint laat hij zien wat de invloed is van aroma’s & druivenrassen, terroir, gisting, opvoeding en rijping. Uiteraard wordt dit verhaal onderstreept met wijn. Tijdens de presenatie schenkt hij 10 verschillende wijnen die de verschillende aspecten illustreren.

En dan…, aan het eind van de dag ben je je meer bewust van welke factoren van invloed zijn op de complexiteit in wijn en hoe je ze kunt onderscheiden.

10 verschillende wijnen in de Masterclass Complexiteit in Wijn

Hoe inschrijven?

Interesse om ook deze workshop te volgen? Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijving kan via de Vereniging voor Vinologen.

Gegevens:
Datum: Dinsdag 2 oktober 2018
Aanvang: 10:00 uur – tot +/- 16.00 uur
Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn
Kosten: (aspirant-)leden € 60,-, introducees en niet-leden € 85,-.

 

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *