Vakantie leesvoer

3x wijnboeken voor de zomer

Wijnreizen maken is mijn ware passie! Mijn liefde voor de wijn, en mijn liefde voor reizen komen samen. En natuurlijk altijd gelardeerd met lekker eten. Zoeken naar de mooiste restaurants en je heerlijk laten verwennen.

Afgelopen mei ben ik weer met een aantal gasten naar Veneto in Italië afgereisd. Samen met Yvonne Zohar heb ik deze reis georganiseerd. En het was een weergaloos succes. We bezochten o.a. 5 mooie wijndomeinen: Zeni, Pieropan, Ca’Rugate, Anselmi en Monte del Frà. Heerlijk om de verhalen te horen uit de mond van de wijnmaker zelf. De hele range te mogen proeven, en tot slot een paar doosjes mee naar huis te nemen.

Maar natuurlijk kun je ook zelf je eigen reis organiseren en samenstellen. En met deze drie kanjers van boeken in de hand, in je koffer of op de achterbank van je auto kom je ook een heel eind. We lopen ze even door en laten je zien wat je hier aan hebt.

3 x wijnboeken tuin

De wijnkaart, alsjeblieft

In dit (vrij grote) boek worden 58 wijnlanden besproken en het bevat 95 kaarten. Opvallend is de overzichtelijkheid. De belangrijkste aspecten van een wijnland worden kort samengevat zodat je snel de informatie kunt overzien. De hoofdstukken starten eerst met een overzicht van het land met de diverse wijngebieden. Daarna wordt elk gebied weer gedetailleerd toegelicht met een korte inleiding, wat zijn de belangrijkste druiven, hoeveel AOC’s en het aantal bebouwde hectares.

De kleurige kaarten geven meteen inzicht. Vanwege het formaat, duidelijk een boek voor op de achterbank van de auto.

Cover De WijnkaartTitel: De wijnkaart, alsjeblieft
Auteur: Adrien Grant Smith Bianchi, Jules Gaubert-Turpin
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021573274
Prijs: € 25,-

 

Ontdek je wijnroute met Lonely Planet

Hou je van reizen en hou je van reisgidsen, dan ben je vast en zeker bekend met het fenomeen Lonely Planet. Het zijn zeer populaire, praktische (Engelstalige) reisgidsen die met name bij backpackers zéér in trek zijn. Waarom? Ze zijn overzichtelijk, bevatten overzichtskaartjes en veel basic informatie met overnachtingsmogelijkheden (plus prijsindicaties), restaurantsuggesties en hoe en waar je ergens komt. Superhandig dus.

Maar dit boek met WIJNROUTES is toch anders. Meer beschrijvend met veel fotografie. Het bevat 52 gedetailleerde routes door de meest interessante wijnstreken ter wereld. Per streek is er een keus gemaakt voor een vrij beperkt aantal wijndomeinen. Het is niet helemaal duidelijk hoe en waarom er voor deze plaatsen gekozen is. Maar één ding is zeker je krijgt zeker een goed beeld van het betreffende gebied. Elke wijnroute is uitgebreid met extra praktische informatie voor een hotel, enkele restaurants of andere activiteit.

Cover Wijnroutes Titel: Lonely Planet Wijnroutes
Auteur: Lonely Planet
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021572567
Prijs: € 25,-

 

Wijnnotities om te onthouden

binnenwerk wijnnotitiesHeb je eenmaal een wijnroute uitgekozen, en weet je ook welke wijndomeinen je gaat bezoeken, dan is het zaak dat de geproefde wijn ook een goede notitie krijgt. Zodanig dat je (als je eenmaal weer thuis bent) nog weet hoe je de wijn hebt ervaren. Blogger Cynthia Schultz heeft hiervoor een zéér handzaam boekje ontwikkeld. Een compact notitieboekje die je, op een gestructureerde manier , door het wijnproeven heen loodst, zodat je niets vergeet te noteren. Op deze manier kun je beter onthouden hoe een bepaalde wijn heeft gesmaakt en hoe de kwaliteit was. Achterin het boek vind je een aromawiel.

 

cover wijnnotitiesTitel: Structuurjunkie wijnnotities
Auteur: Cynthia Schultz
Uitgever: Blossom Books
ISBN: 9789463491792
Prijs: € 20,-

 

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *