Flor de Indalia blanco

Zuid-Spaanse verleider: 8 pnt

Deze prachtige blend van de druiven Vermentino, Macabeo en Viognier,  is gemaakt bij Bodega Pagos de Indalia, gelegen ten zuidoosten van Granada in Zuid-Spanje (Andalusië). Tijdens onze proefsessie van I Love Food & Wine waren we verrast door deze wijn. Dat leverde een goede beoordeling op met een mooi cijfer 8.

Bodega Pagos de Indalia is een jong, modern bedrijf met een biodynamische werkwijze. De wijngaarden, die zich in kloven en op steile hellingen bevinden, behoren tot de hoogste wijngaarden van Europa en zijn grotendeels biologisch gecertificeerd. Ik las dat het de droom van eigenaar is om grootse, delicate wijnen te maken met een eigen identiteit. Dat is wel heel goed gelukt met deze Flor de Indalia. Niet voor niets wordt hij dan ook geschonken bij toprestaurant Jean-Georges in New York met drie Michelinsterren!

Zorgvuldige aanpak

Tijdens koele nachten worden de druiven geoogst met muilezels, de druiven worden in de bodega zachtjes geperst door de zwaartekracht en fermentatie gebeurt met de wilde gisten die van nature aanwezig zijn.

Rijp en rond

Al die intensieve arbeid bij elkaar levert een heel rijpe, ronde wijn op die je verleidt met zijn kruidige, bloemige geuren die ook in de smaak goed terugkomen met frisse zuren. De complexe wijn is zacht en zingt nog even na zodat je er langer van geniet. Lange afdronk. Wat eten we erbij? Groentelasagne met venkel,  Quiche met asperges en zalm, paella met vis of schelp- en schaaldieren.  Maar ook de Marokkaanse kip, Varkenshaas met appel en cognacsaus of dit  courgettetaartje met citroenverbena is een aanrader.

Met korting te bestellen

Lezers van I Love Food & Wine krijgen 5% korting wanneer ze deze wijn bij Granada Wijnen gaan bestellen. Gebruik de kortingscode ILFW5, en klik op de link in de rechterkolom hiernaast ‘Deze wijn kopen’.

Deze tekst is geschreven door Martine van den Bos.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.