Best Beoordeeld!

Welke wijn kreeg… ≥ cijfer 8?

 

Dit zijn de toppers van I Love Food & Wine van het laatste kwartaal. Alles geproefd, beoordeeld en beschreven. Wijn met een beoordeling van 8 of hoger hebben we op een rijtje gezet. Alle wijn is (of was) online te koop.

Zwierige chardonnay: 8,0 punten

Zwierige chardonnay uit topgebied Piëmonte van Tenuta La Bollina. Dat is weer eens wat anders dan Bourgogne. Hier maken ze chardonnay van wereldklasse: zoals deze Beneficio. Al eerder uitgeroepen tot een van de beste witte wijnen van heel Italië.

Zuid-Spaanse verleider: 8,0 punten

Prachtige blend van Vermentino, Macabeo en Viognier. Gemaakt door Bodega Pagos de Indalia, gelegen ten zuidoosten van Granada in Zuid-Spanje (Andalusië).

Verleidelijke eetrosé: 8,0 punten

Zacht en fruitig, maar ook intens, met veel kracht en finesse. Anders dan anders. Afkomstig uit de Languedoc (Pic Saint Loup) van wijndomein Clos Marie. Echt een top rosé.

Duitse Silvaner: 8,0 punten

Fris en zuiver. Geurt naar gele appeltjes, bloemetjes en heeft ook iets licht tropisch. Mooie silvaner uit Rheinhessen van rising star Wagner Stempel.

Zwoele passie uit Granada: 8,1 punten

Krachtpatser, maar met een liefelijk karakter, gemaakt door Horacio Calvente uit de Sierra Nevada in Zuid-Spanje.

Biodynamische pinot blanc: 8,2 punten

Temperamentvolle pinot blanc van Marc Tempé uit de Elzas. Biologisch-dynamisch gemaakt. Een wijn met karakter die puur het druivenras en ondergrond weergeeft zonder overdreven over te komen.

Elegante Côtes du Rhône: 8,2 punten

Zuivere, fruitige Côtes du Rhône die op biologisch-dynamische wijze is gemaakt door Domaine La Cabotte. Afkomstig van de wijngaarden van het  Massif d’Uchaux. 

Gruner Veltliner met body: 8,9 punten

Knisperend frisse Grüner Veltliner van Birgit Eichinger uit het Oostenrijkse Kamptal. Een wijn voor elk moment van de dag.

 

Op de hoogte blijven van goed beoordeelde wijn? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *