Soepel en rond rood

Uva di Troia, Apulië

Pulled Pork is hip en trendy. Maar heb je wel eens een gaar kippetje geplukt? Met dit gerecht van de dag, kip met ketjap en garnalen, kun je het uitproberen. En het is lekker! I Love Food & Wine drinkt er een zondoorstoofde Italiaan bij: Uva di Troia uit Apulië. De oorsprong van deze druif is nog altijd niet helder. Het meest waarschijnlijke verhaal is dat zijn oorsprong ligt in Troje, van waaruit Diomedes ontsnapte met enkele favoriete wijnstokken, die hij plantte op de oevers van gebieden die hij daarvoor geschikt achtte. Hoe dan ook: hij is fijn!

Vriendelijk en kruidig

De wijn is donkerrobijnrood van kleur, en in de neus ruiken wij een kruidigheid naast rode kersen en iets vegetaals (groens). In de mond is hij heel sappig en rond. Dat laatste is overigens best bijzonder voor een rode wijn, want die hebben toch vaak iets ‘strengs’ wat deze wijn zeker niet heeft! Kruidig, kersenfruit, fris, rond, vriendelijk zoetje.

Waarom bij de kip met garnalen en ketjap?

Het vriendelijk ‘zoete’ van de wijn is echt een feestje bij de kruidige, iets zoete smaak van de 5-spice poeder. Een goede tip is de combinatie van het gerecht met komkommer en selderij. Die smaken werken verfrissend en kloppen ook heel mooi met ‘onze’ volle, kruidige, maar toch ook frisse rode wijn.

Wat is daar ook lekker bij?

Elke pasta met ‘iets van’ tomaat en ‘iets van’ zoet; stoofpotjes; rode kool met runderlapjes.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.