Fris rood uit de Pfalz

Sauer Spätburgunder

Vandaag een Spätburgunder uit de Pfalz. Dit relatief warme wijngebied is voornamelijk bekend om zijn witte wijnen van de rieslingdruif. Rood wordt echter steeds belangrijker: inmiddels is al 40% van het totaal aantal wijngaarden met rode druiven beplant. Zo ook zo bij Weingut Heiner Sauer. In zijn 17 hectare wijngaarden is een diversiteit aan terroirs te vinden waardoor hij voor elk ras de meest geschikte plek kan kiezen. Deze Spätburgunder is, net als alle wijnen van Sauer, gemaakt van biologisch geteelde druiven.

Mooie neus

De wijn is helderrood van kleur en heeft in de neus veel rood fruit, zoete aardbeien. Dat proef je ook, naast rode bessen, aardbeien en pruimen, ook een mooie kruidigheid van kruiden als  rozemarijn en tijm. Hij is sappig, zacht en zwierig. Een van de grote pluspunten van deze wijn: je blijft eraan snuffelen: prachtig!

Wat eet je bij Spätburgunder uit de Pfalz?

Uitstekende combinatie met de Italiaanse spruitjesschotel. Het gerecht is stevig en wat vettig. De wijn daarentegen is lekker fris en licht kruidig. Een goede tegenhanger dus. Maar combineer deze wijn ook met een frisser gerecht zoals de risotto met tomaat en paddenstoelen, of met kalfsvlees met rozemarijn. Ook heerlijk bij de risotto met bietjes, snelle stoofpot met chipolataworstjes, tajine met kip Mams bietensalade, biet bourguignon of een charcuterieschotel.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.