Machtige Italiaan
Soave Pieve Vecchia

I Love Food & Wine drinkt bij de ‘Risotto con Funghi’ een witte houtgerijpte Italiaan. Hij is gemaakt van biologisch geteelde garganega-druiven van 30-50 oude stokken.  “Un ambiente sano da buoni frutti” is een zin die de wijnmakers, de gebroeders Fasoli, hoog in het vaandel hebben staan. “Een gezonde omgeving geeft goed fruit”. Het is een stevig glas van deels ingedroogde druiven wat de wijn zijn extra concentratie geeft. Ruim drie jaar oud is hij al, maar volgens de wijnmakers nog gerust een paar jaar te bewaren. 

Rijp en complex

De wijn heeft een machtige, complexe smaak. In neus en mond geel fruit, hazelnoot en toast. Hij heeft  fijne zuren en een rijp, redelijk filmend karakter.

Waarom bij de ‘Risotto con Funghi ‘?

De rijpe smaak van de paddenstoelen past goed bij de rijpe smaak van de wijn. Ook hebben zowel de wijn als het gerecht een filmend mondgevoel, wat elkaar completeert.

Wat smaakt er ook lekker bij?

Stevige (gebakken of gegrilde) zeevis, schaal- en schelpdieren, kalfsvlees.