Soepel rood

8,5 pnt: Siciliaanse spanning

Ken je dit nummer van Andrea Boticelli & Laura Pausini ‘Vivere’ (Dare to live)? Zet hem aan en voel de Italiaanse sfeer. Proef dan de Terra del Sogni van wijnhuis Vivera, afkomstig uit Sicilië. Beiden zwoel, zacht, met tegelijkertijd een mooie spanning…, meeslepend. Luister naar dit nummer en geniet van deze rode Italiaanse wijn. Wow, dat is lekker zeg.
Maak het nog Italiaanser: combineer het met pasta alla Norma. Dat is helemaal een prachtig huwelijk! Echt proberen maar…

De vrouwelijke wijnmaakster (je proeft de verfijning!) Loredan Vivera zwaait de scepter op dit biologisch producerende wijnhuis aan de voet van de majestueuze vulkaan Etna. Gemaakt van drie verschillende druivenrassen: cabernet sauvignon, syrah en de autochtone nerello cappuccio.

Zwoel met pit

Hij ruikt verfijnd kruidig, zachte vanilletonen en zwoel fruit. Als je hem ruikt ben je verkocht. In de mond zwoel bessenfruit met een zacht mondgevoel. In de afdronk een klein pepertje, afkomstig van de syrah. Verfijnd met lengte. Zwoelheid met pit. De wijn mag ook licht gekoeld gedronken worden.

Wat eten we bij Terra del Sogni?

Behalve de Italiaanse gerechten met aubergine, zoals caponata, pasta alla Norma of auberginerolletjes met halloumi, passen geroosterde varkenskoteletjes hier ook uitstekend bij. Of pastagerechten met paddenstoelen, ook goed.

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET RECEPT

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief.