Volle Nieuw-Zeelander
Sauvignon ‘Wild Rock’

Bij de Indiase rijstsalade met makreel kiest I Love Food & Wine  een frisse, stuivende witte wijn uit Nieuw-Zeeland: de Wild Rock ‘Elevation’. Deze bestaat voor het grootste deel uit sauvignon blanc, maar de Wild Rock Wine Company experimenteert graag en maakte hem ‘op smaak’ met een tikje viognier en riesling. De wijngaard waarop de sauvignon blanc voor deze wijn groeit is nog jong en gelegen in de stenige Wairau Valley op het Zuidereiland. Deze druiven geven pure, intense wijnen van een exceptionele kwaliteit. En dat proeven we! 

Echt Nieuw-Zeeland

De wijn is bleekgeel van kleur en heeft een stuivende neus, niet onbekend bij Sauvignons uit Nieuw-Zeeland. Kruisbessen, passievruchten, limoen, peer, groen. In de mond heeft hij een zeer frisse aanzet en al snel is hij overweldigend kruidig en stevig met licht zilte tonen naast citrus en passiefruit. De afdronk is lang met een bittertje. Hij is strak, maar wel vol.

Waarom bij de ‘Indiase rijstsalade met makreel’?

De rooksmaak van de makreel doet het goed bij de zilte en mineralige tonen van de wijn. De wijn met zijn expressieve fruit en kruidigheid past goed bij het zoet van de kerrie en ui en de geurige basmatirijst.

Waar is deze wijn ook lekker bij?

Dit is een echte ‘eetwijn‘, dus als aperitief minder geschikt. Drink hem bij op de huid gebakken zeevis, een saus met groene kruiden, een stevige salade. Of combineer hem bij de Vis-tomatencurry.

 

Meer weten over wijn-spijs? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *