Stuivend wit

8,9 pnt Sauvignon met een glimlach!

Vandaag een stuivende witte wijn uit Nieuw-Zeeland met een mooie naam. Bij het woord ‘Hãhã’ denk je aan blijdschap, en van deze wijn word je inderdaad blij. Maar in de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland (de Maori) betekent ‘Hãhã’ wat anders; namelijk ‘geurig, hartig, weelderig’. En dat past ook! Voor het panel van I Love Food & Wine maakt het niet uit, want alles klopt aan deze wijn. We geven een 8,9!

Deze wijn komt uit  Marlborough (zuider island) ; hét sauvignon blanc-gebied bij uitstek.  De druiven zijn afkomstig uit de Wairau vallei, een subregio van Marlborough, waar wijndomein Hãhã vijf wijngaarden beheert. Hieruit worden de mooiste trossen met de hand geplukt om deze watertandend frisse witte wijn te kunnen maken. Het toonaangevende Engelse wijnmagazine Decanter was zo onder de indruk van deze moderne klassieker, dat ze deze Hãhã Sauvignon Blanc – 2015 een gouden medaille hebben gegeven tijdens de Decanter Asia Wine Awards (DAWA) 2016 met 95 punten. Bovendien is deze wijn ook nog eens duurzaam gemaakt!

Een glimlach in je glas . . ., een glimlach op je gezicht

Je wordt meteen vrolijk van de geur. Fris en stuivend; het spat uit je glas. Neem je een slokje dan word  je begroet met  de vrolijke smaken van passievrucht, lychee,  groen gras en grapefruit. Hij voelt romig aan in je mond en heeft een lange afdronk. Een mooie balans tussen frisheid en volheid.  Echt prachtig.

Wat eten we bij Hãhã Sauvignon Blanc?

Een feest in een glas, dus een heerlijke aperitief. Combineert goed met lichte salades met o.a. tomaat, kip of vis, zoals b.v. Salade Caprese of Dorade Ceviche. Past perfect bij veel Aziatische gerechten o.a. Thaise pikante mosselen.  En verrassend lekker met een salade van watermeloen, feta en zwarte peper. Ook heerlijk met lichte kazen:  zoals zachte geitenkaas, Chaource en feta.

Proef de  Hãhã Sauvignon Blanc ook in combinatie met deze gerechten van I Love Food & Wine: Salade met zalm, lychee en koriander, Panzanella met ansjovis, makreelfilet met grapefruit.

Deze tekst is geschreven door Janice Kanters.

Op de hoogte blijven van wijn met een goede beoordeling? Meld je aan voor de nieuwsbrief.