Soepel rood

Rosso uit Veneto

The Best of Both Worlds: dat kun je zeggen over deze Rosso Rétro IGT uit Verona. Twee toonaangevende gebieden vinden elkaar: Bordeaux en Veneto. 

Het wijnhuis Bolla maakt al ruim 130 jaar bijzondere wijnen in Veneto,  een prachtig wijngebied in Noord-Italië. Vooral beroemd vanwege het  bijzondere klimaat en terroir. Naast de inheemse, blauwe druiven, corvina en rondinella (o.a. gebruikt in de bijzondere en kostbare Amarone wijnen), kiest Bolla ook voor twee internationale klassieke druivenrassen in de blend. Namelijk  uit merlot en cabernet sauvignon  uit de Bordeauxstreek. Dit respect voor zowel traditie als innovatie zorgt voor wereldwijd faam voor de wijnen van Bolla.

Sappige eetwijn

De kleur oogt prachtig diep robijnrood. Het is een wijn die veel te bieden heeft. Eerst proef je mooi rijp rood en blauw fruit zoals blauwe bessen, bramen  en kersen met zowel rijpe als frisse tonen. Maar daarnaast ook kracht en kruidigheid, met smaken van laurier, inkt, sigarenkistjes en iets van mokka in de afdronk.  De tannines en klein bittertje geven structuur aan de wijn. Kortom, een vriendelijke eetwijn die bij veel gerechten past.

Wat eten we bij Rosso Verona Rétro?

Gezien zijn elegante toch volle smaak, is dit een rode wijn die gemakkelijk inzetbaar is bij veel gerechten. Heerlijk bij de Italiaanse gerechten Pasta Bolognese en Ossobuco. Combineert ook mooi met entrecote en lamsvlees (van de BBQ) en Italiaanse Charcuterie.  Of probeer eens Ierse lamsstoofpot, lamscurry met pompoen, babi ketjap of  een broodje hamburger. Ook door zijn kruidigheid heerlijk met krachtige vegetarische gerechten en gegrilde groenten.

Kaas: Geen blauwschimmel. Probeer Brie de Meaux, Taleggio of een romige extra belegen Goudse.

 

Klik op de linkjes voor het recept!

Deze tekst is geschreven door Janice Kanters-McTaggart.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.