Rijp en sappig

Fairtrade Shiraz

Op deze vrijdag eet I Love Food & Wine ossobuco van hert. Bij dit winterse gerecht drinken we een zonnige wijn: ‘Place in the Sun Shiraz’ uit Zuid-Afrika. Hij komt uit een nieuwe reeks wijnen gemaakt door Zonnebloem Wines in Stellenbosch. De druiven komen uit verschillende wijnbouwregio’s van de Kaap en vallen onder het Fairtrade label. De fermentatie van deze Shiraz vond plaats in roestvrijstalen tanks, waarna hij nog 12 maanden rijpte op eikenhouten vaten. 

Sappig en rond

De wijn is volrood van kleur. In de neus kruidigheid en donker fruit. In de mond is hij toegankelijk en zuiver met fris en sappig rood fruit, ronde tannines, iets rokerigs en een klein pepertje.

Waarom bij de ‘Ossobuco van hert‘?

De wildsmaak van het hertenvlees past goed bij het iets rokerige en toch sappige karakter van de wijn. De frisheid van de wijn past ook goed bij de frisse tonen van de spinazie en de bleekselderij in het gerecht.

Wat is daar nog meer lekker bij?

Allerlei soorten gerookt, gebraden, gegrild of gepekeld vlees, bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes. En probeer hem ook eens bij blauwe kaas of donkere chocolade.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.