Licht en fris
De 35 hectare grote wijngaard ‘Les Vignobles des Bois Vaudon’ is al drie generaties in het bezit van de familie Mérieau. Sinds 2000 staat Jean-Francois Mérieau er aan het roer. De wijngaarden liggen in de Loirestreek aan de linkeroever van de rivier de Cher. Jean-Francois maakt, naast zijn ‘Estate-wijnen’ (wijnen van de eigen wijngaarden) ook een serie wijnen van ingekochte druiven. Daar is onze Wijn van de Dag er een van. Jean-Francois zocht én vond zo’n 150 kilometer onder Sancerre de perfecte terroir om de Pinot Noir te maken die hij in gedachten had. Hij koopt daar druiven van zorgvuldig geselecteerde boeren, die werken volgens zijn richtlijnen. Klimaat en bodem doen hier denken aan de Bourgogne. Het resultaat: een lichte, frisse pinot noir die lekker fruitig is, en een tikje floraal. Een beetje boers ook, in de beste zin van het woord. Licht gekoeld geschonken is dit de ideale doordeweekse drinkwijn voor Bourgogne liefhebbers. De bijzondere etiketten zijn ontworpen door de Zweedse in Parijs wonende kunstenares Madlen Herrström.
Snuffelwijn
De wijn is helderrood van kleur en is een echte ‘snuffelwijn‘. Er is veel in te ruiken: jammige, zoete geuren van besjes, pruimen en rood fruit naast een lichte kruidigheid. Dat proef je in de mond allemaal weer terug. Veel sap met een aangenaam ‘zoetje’ van fris rijp rood fruit. De afdronk is redelijk lang met een klein bittertje.
Waarom bij het ‘Bladerdeegtaartje met ricotta en courgette‘ ?
Het jammige karakter van de wijn maskeert het zuur, wat hem de perfecte partner maakt bij dit taartje. Het sappige zoete fruit van de Pinot Noir past heel mooi bij de frisse aromatische kruidigheid van de oregano in het gerecht, evenals bij het zoetje door de honing. Over-all is het gerecht romig met een knisperende bite door het bladerdeeg.
Wat smaakt er nog meer lekker bij?
Een salade met kippenlevertjes, milde blauwe kazen, een kwarteltje met paddenstoelen. Of de Tajine met kip, ingelegde citroen en olijven en bietenrisotto die je ook op deze site kunt vinden.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.