Een gulle wijn

Merlot de la Chevalière

Lekker bij de ‘Pollo al marsala’ van Francesca: Merlot uit Frankrijk. Gemaakt door Michel Laroche. Voor hem is terroir heel belangrijk. Terroir is meer dan alleen een stuk grond. Het is de combinatie van o.a. ligging, bodemsoort, waterhuishouding en de helling van de wijngaard. Eind 19e eeuw is wijnhuis Laroche begonnen in Chablis, Frankrijk. Inmiddels hebben ze ook goede terroirs gevonden in de Languedoc, Chili en Zuid-Afrika. In 1995 koopt Michel Laroche het landgoed Mas la Chevalière, net buiten Béziers, waar hij 45 hectare topwijngaarden aanplant. De diversiteit in het terroir, klimaat en druivensoort in de regio zorgen ervoor dat hij een brede selectie wijnen kan produceren. Deze Merlot is daar een voorbeeld van!

Een gulle wijn

De wijn is donker robijnrood van kleur met in de neus en mond sappig fruit (pruimen, zwarte bessen), chocolade en iets tabak en vanille. Hij is vol, soepel en rond met een fijne kruidigheid.

Waarom bij de Kip met marsala?

De marsala-saus heeft een mooie zoet-zuur balans die heel mooi past bij deze wijn. Met name het zoet en de kruidigheid die je in het gerecht én de wijn proeft combineren goed.

Wat is daar ook lekker bij?

Rauwe ham, (geroosterd) lamsvlees, charcuterie, rood vlees, belegen kaassoorten.