Beoordeeld!

Lekkere champagne van pinot meunier

Op zoek naar een lekkere champagne voor de komende feestdagen? Want ook al is alles minder uitbundig dit jaar, thuis maken we het gewoon gezellig. Dat gaat heel goed met deze bubbel van H. Blin (te koop via Disdonc). Hij krijgt een zeer goede beoordeling van zowel Magda van de Rijst, Nadien de Visser en mij (I Love Food & Wine). Lees hier waarom!

Portret Magda van der Rijst-4
Portret Magda van der Rijst

In WineLife, het magazine voor lekkerbekken, staat deze maand een champagnetest in de rubriek ‘Rijst &’ proeft. Daarvoor proeft Magda van der Rijst samen met een professionele gastproever wijnen die voor iedereen makkelijk verkrijgbaar zijn, in de winkel of via een webshop. In de december-editie van dit jaar staan de bubbels centraal. Dit jaar champagnes die grotendeels van de meunier-druif zijn gemaakt. 

Wie is Nadien de Visser?

De lekkerste champagne (met wijndruif Pinot Meunier) werden geselecteerd door Rijst & Nadien de Visser. Nadien interviewde ik een paar maanden geleden toen zij genomineerd was voor de titel ‘Wijnvrouw van het Jaar’ (lees hier verder).

Nadien de Visser portret
Portret Nadien de Visser

Maar nog even in het kort: zij is oprichtster van Le Club des Vins, een educatieve website die naast deskundigheid vooral heel veel wijnplezier biedt. Verder geeft Nadien wijncursussen en proeverijen – online en live – en verkoopt ze via de site boeken en tijdschriften, tassen, truien, puzzels, spellen en ansichtkaarten, alles met wijn natuurlijk. 

Terug naar de champagnes: de WineLife-selectie bestaat uit 16 champagnes met allemaal een eigen stijl. Ik (Jolande) kies er eentje uit de selectie van WineLife om die hier in het zonnetje te zetten. Dat is deze H. Blin vanwege zijn zachte kantje, zodat je er lekker mee kunt borrelen. Ideaal voor de komende feestdagen!!!

Champagne H. Blin WineLife
Champagne H.Blin van Disdonc smaakt aangenaam zacht

Wat doet Pinot Meunier in de Champagne blend?

Champagne mag van zeven verschillende druivenrassen worden gemaakt. Soms gebruikt de wijnmaker één variëteit, maar vaker kiest hij voor een blend. De bekendste blend bestaat uit chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Hiervan is de laatste druif het minst bekend. Toch zorgt meunier, zeker als hij in de meerderheid is, voor een eigenwijze stijl. Champagnes van vooral meunier zijn in het algemeen fruitiger met een aangename rijpe warmte in de geur en smaak. Daardoor komen ze wat zachter over.

Hoe smaakt Tradition Brut van H. Blin?

Die aangename zachtheid proef je goed in deze Tradition Brut van H. Blin. Hij bestaat voor 80 procent uit pinot meunier, de rest is chardonnay. Het is een frisse champagne met milde zuren en de geurige aroma’s van abrikoos, perzik en marsepein. Eentje voor een luxe borrel en de nieuwjaarsbrunch.

Vijf hapjes die passen bij Champagne
Vijf hapjes die passen bij Champagne, Cava of ander mousserend

Wat eten bij H. Blin, Tradition, Brut?

Deze champagne van H. Blin is bij uitstek geschikt als borrelwijn. Welke borrelhapjes ga je dan maken? Maak je keus uit de lekkerste recepten op ilovefoodwine.nl

Vitello Tonnato
Champagne; ook lekker bij Vitello Tonnato

 

H. Blin, Tradition, Brut is te koop bij Disdonc.nl en harries-wine-deli.nl:
prijs: € 32,50

Benieuwd naar de andere winnaars en hun proefportretten? WineLife 74 ligt nu in de winkel en kijk anders op winelife.nl bij WineLife 74. Ook in dit nummer nog meer achtergrondinfo over de meunier-druif.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *