Smeuïg met bite

8,2 pnt: Witte Rhône

Bij de ‘Bonotto met spinazie en paddenstoelen ’ (een soort risotto gemaakt van witte bonen)  kiest ILFW een biologische witte Rhône-wijn. Gemaakt van de druivenrassen die bij deze streek horen; clairette, grenache blanc en viognier. De wijn is afkomstig van het biologisch/dynamische wijnbedrijf Domaine la Cabotte dat wordt gerund door Marie-Pierre D’Ardhuy-Plumet en haar man Eric Plumet. Hij is afkomstig uit de Champagne en zij is de dochter van een bekende wijnmakersfamilie uit de Bourgogne (Domanie d’Ardhuy).

Rond en rijp

Het is een wijn met een heel eigen karakter; zuiver, fris met relatief lage bescheiden alcoholpercentages. Deze witte Côtes du Rhône is een atypische wijn met heel veel minerale expressie in de mond en een lange afdronk. In de neus bloemig , rijpe peer, abrikoos en een vleugje marsepein. Hij smaakt zacht en rond, vol en smeuïg. Maar ook met voldoende frisheid.
De Grote Hamersma 2016 geeft een 8,5 aan deze wijn, ILFW is ook enthousiast en geeft een 8.2.

Waarom bij Bonotto met spinazie en paddenstoelen?

Het gerecht is zacht en smeuïg, met een bite door de witte bonen. En dat past bij de wijn, want die heeft hetzelfde karakter. De licht romige saus is fris door de citroensap, en dat vind je ook terug in de wijn. Door het gerecht wordt het fruit in de wijn geaccentueerd. Een aanrader dus!

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Kip, vis en groenteschotels. Risotto met gamba’s. Toast met konijnrillettes. Kabeljauw uit de oven. Maar ook de waterzooi met vis, citroenrisotto met kabeljauw is een goede keus.