Krachtig aromatisch

Kung Fu Girl Riesling

Deze riesling komt niet uit Duitsland, maar uit Noord-Amerika. Hij is afkomstig uit Washington State van een bijzondere wijnmaker met de naam Charles Smith.
Charles Smith startte hij in 2006 met de serie ‘The Modernist Project’. Een reeks toegankelijke wijnen met veel aroma’s, goede balans en een bijzonder etiket. Ook deze  ‘Kung Fu Girl Riesling’ heeft een bijzonder etiket. Wil je nader kennismaken met deze ‘rock-‘n-roll’-wijnmaker? Kijk dan even naar dit filmpje

Fris en krachtig

De geur van deze wijn is nogal ingetogen, maar eenmaal in de mond wordt dat flink gecompenseerd. Deze Riesling smaakt heel fruitig met fris exotisch fruit als limoen, ananas en appel. Een klein tikkeltje ‘petroleum’ maakt hem bijzonder, evenals het kleine zoetje in de afdronk. Mooie zoet-zuur balans.

Welke gerechten passen bij Kung Fu Girl Riesling?

Deze Riesling is ideaal om te serveren bij de kedgeree met warmgerookte zalm. Ook heerlijk bij varkensvlees of kip gekruid met 5-spices en bij allerlei aromatische en/of pittige Thaise en Chinese gerechten staat deze Kung Fu Girl zeker haar mannetje.

 

Wil je meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op