Volrijp rood

Kloof Street Rouge

Bij de hertenbrasato van ZTRDG kiezen wij een volrijpe rode wijn uit Zuid-Afrika. De wijnmakers Chris en Andrea Mullineux vormen met hun kennis van het gebied, de mensen, de wijngaarden en hun passie voor wijnmaken een geweldige combinatie. Ze zijn de meest talentvolle jonge wijnmakers van dit moment en Platter’s ‘Winery of the Year 2016’! Ze maken op natuurlijke wijze hun wijnen die het terroir van Swartland weergeven. In dit gebied staan stokoude wijnstokken naast relatief nieuwe rassen.  Er wordt veel Chenin Blanc gemaakt, maar deze regio is ook bekend om zijn Rhôneblends.

Rijp en rond

De donkerpaarse wijn heeft in de neus rijp zwart fruit zoals zwarte kersen en pruimen. Hij is kruidig en heeft een pepertje. Daarnaast is hij bijna zwoel met rijpe, ronde tannines.

Waarom bij de ‘Hertenbrasato’?

Het gerecht heeft een iets zoete, maar toch stevige wildsmaak van het hert, samen met de gebakken druiven en de kruidige saus van gepureerde groenten en rozemarijn. Dat vraagt om een wijn die stevig is (het hertenvlees en de saus), kruidig (de rozemarijn), en vol fruitrijk rond (de gebakken druiven). Dat alles vind je in dit glas terug.

Wat is daar nog meer lekker bij?

Stoofpotten, gebraden rood vlees, braai, komijnekaas.