Domaine Ott, Clos Mireille bij SushiSamba

Domaine Ott
Kakelverse rosé met shock fresh tonijn

De lente is begonnen, de zomer in aantocht: tijd voor rosé! Domaine Ott, producent van een kwaliteitsrosé uit de Provence, nodigde ons uit om het nieuwe jaargang alvast te komen voorproeven. Waar ? In restaurant SushiSamba in Amsterdam, begeleid door shock fresh tonijnhapjes van Jan van As. Zo’n uitnodiging sla je natuurlijk niet af. Een klein verslag van een mooie zonnige vrijdagmiddag in april.

Bijeenkomst Domaine Ott bij Sushisamba 2019

Al eerder publiceerden we een mooi verhaal over Domaine Ott. Mooie wijn-spijscombinaties werden toen geproefd bij restaurant Le Ciel Blue. Lees nog even mee…

Vandaag gaan we naar restaurant SushiSamba, vlakbij het Leidseplein in Amsterdam, met het interieur van een doorsnee Aziatische restaurant. Mocht je denken dat het hier om alleen sushi’ s gaat, dan kom je bedrogen uit. Nee, hier is de keus veel luxer en uitgebreider. Het blijkt een internationaal horecaconcept dat de Zuid-Amerikaanse keuken (Peruviaans, Braziliaans) combineert met Japanse invloeden. Hapjes met tonijn bij SushisambaWe krijgen dan ook prachtige kleine gerechtjes voorgeschoteld, zoals Yellowtail Taquitos, Tuna Ceviche, Kanpachi Tiradito. Mooi uitziende appetizers die ook nog eens heerlijk smaken. (Hier komen we absoluut terug!)

Alles begeleid door de mooie wijnen van Domaine Ott.

 

Kwaliteit uit de Provence

Domaine Ott bestaat uit drie verschillende wijnhuizen in twee verschillende wijnregio’s binnen de Provence: AC Côtes de Provence en AC Bandol. De drie domeinen heten Château de Selle, Clos Mireille en Château Romassan en bezitten elk een eigen terroir. Ze worden beheerd door Jean-Francois en Christian Ott, afstammelingen van de oorspronkelijk oprichter. Deze neven Ott stellen alles in het werk om Provence-wijn te maken van superkwaliteit.

Rose van Ott bij Sushi Samba
Ott meets SushiSamba

Op deze middag in april proeven we met name de rosé-‘instapper’ van Domaine Ott en die heet BY.OTT. Hij wordt gemaakt op Château de Selle van de druivenrassen grenache (60%), Cinsault (30%) Syrah (6%) en Mourvèdre (4%), vertelt Christophe Renard, sales directer van Ott.

BY.OTT rosé wordt geblend en gebotteld in de nieuwe kelder van Château de Selle waar een gedeelte van kelder volledig is ingericht voor de productie van deze rosé. Het hele proces wordt nauwkeurig gecontroleerd – van het blenden tot aan de opslag – en zorgt voor de perfecte kwaliteit die van deze rosé verwacht mag worden.

Hoe smaakt BY. OTT 2018?

BY OTT Rosé 2018Vintage 2018 heeft een mooie lichte perzikroze tint. In de neus sappige aroma’s van geel fruit met hinten van granaatappel, frambozen, peer en vanille. In de smaak aroma’s van mandarijn en een kleine vleugje citrus. Mooi rond in de mond. De afdronk is lang en fris.

Als toetje krijgen we ook nog de witte wijn te proeven van Domaine Ott:  de Clos Mireille 2016, gemaakt van Sémillon en Vermentino. Ook dat is een waar genoegen. Mooi bleekgeel van kleur. Expressief in de neus met aroma’s van rijpe mango en witte perzik. De smaak is levendig, met een rond mondgevoel, frisse zuren en ruggengraat. Hier blijf je van nippen. Ideaal als aperitief, of in combinatie met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis of een bouillabaise.

We eindigen nog even de cocktailbar van SushiSamba. Ook niet verkeerd. Ook hier kun je hapjes van de kaart bestellen. Dat doen we dan ook. Een mooi besluit van deze Fresh Friday. Mijn dank gaat uit naar importeur Fourcroy voor de uitnodiging! We komen terug! Prijs BY.OTT: 16,45 euro

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *