Powerful fluweel

Italiaanse krachtpatser uit het zuiden

Ook uit Zuid-Italië komt rode wijn met ballen. Zoals bijvoorbeeld deze fluwelen krachtpatser van kwaliteitshuis Farnese . Hij heet Quattro Uve en is gemaakt van 4 Italiaanse druivenrassen; een blend van de allerbeste druiven van de allerbeste percelen uit Abruzzo en Puglia. I Love Food & Wine zegt hierover: ‘Verleidelijke wijn met body, gestoofd zwart fruit en lange afdronk.’ Krijgt een beoordeling die er niet om liegt: 8,5.

Farnese Vini  is een familiebedrijf dat in 1994 werd gestart door Valentino Sciotti, Filippo Baccalaro en de intussen overleden Camillo De Iuliis. Het wijnhuis is gevestigd in Ortona, een stad aan de Italiaanse Adriatische kust in de provincie Abruzzo.  Deze rode wijn Ultima Edizione Quattro Uve is een blend van vier druivenrassen: montepulciano , sangiovese, primitivo en negroamaro. Al deze rassen zijn afkomstig uit het zuiden van Italië. Kwaliteitshuis Farnese met het predikaat ‘Winery of the Year’ maakt onder toezicht van de internationaal vermaarde wijnmaker Filippo Baccalaro dé perfecte rode wijn uit Zuid-Italië. Ze werken met de allerbeste druiven, afkomstig uit verschillende jaargangen. Dus géén jaargang op de fles, want het is een Non Vintage wijn. Hun missie is méér dan geslaagd. Deze wijn heeft alles wat je van rode wijn verlangd: zwoel fruit, power, kruidig, fluwelen mondgevoel, gelaagdheid en lengte. Een wijn die verrast, en waarmee je elke wijnliefhebber een plezier doet. Drink hem bij voorkeur iets licht gekoeld (12 °C).

Wat eten we bij deze wijn?

Stoofschotels van rundvlees, of wild (met name hert en haas) passen heel goed bij deze zondoorstoofde wijn. Bijvoorbeeld de gevulde vleesrolletjes met wijnsaus uit dezelfde regio (Braciole al ragù). Liefst extra gevuld met rozijnen en pijnboompitten om het zwoele fruit te accentueren. Maar ook een topcombinatie ontstaat  met de ossobuco van hert, of de hertenbrasato met rozemarijn. Wil je iets met pasta; ook dat gaat goed als de saus maar stevig is. Bijvoorbeeld pasta met wildzwijn ragout of pasta met ossenstaartsaus.

 

Op de hoogte blijven van mooie wijn met een goede beoordeling? Geef je hier op.