Fris Spaans wit

Hoya de Cadenas

Bij de heekfilet kiest ILFW een speciale cuvée van viura, chardonnay, sauvignon blanc en verdejo van Bodegas Vicente Gandia. Deze bodega dateert al van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten westen van Valencia in de DO Utiel-Requena. Het is een van de grootste bodegas daar. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een speciaal microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag (warm) en ‘s nachts (koel) zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. 

Strak en fris

De wijn is lichtgeel van kleur. In de neus citrus, abrikoos, perzik, bloemig. Hij heeft een heel frisse aanzet in de mond met voornamelijk appel en citrus. Hij is strak met frisse zuren en een redelijk lange afdronk met een klein bittertje.

Waarom bij de Gegratineerde Heekfilet met tijm?

De heek is strak, net als de wijn. De wijn heeft redelijk wat zuren, wat goed aansluit bij de tomaten. De tijm in het gerecht tot slot past goed bij de aromatische kant van de wijn.

Wat is daar nog meer lekker bij?

De wijn is een prima frisse aperitiefwijn, maar past ook goed bij frisse salades met groene kruiden, ceviche, mosselen, krokant gefrituurde vis, tuinboontjes.