Soepel rond rood

Hoya de Cadenas 130 Anniversary

Bijzondere blend

Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten westen van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een speciaal microklimaat waar de temperaturen overdag en ‘s nachts erg verschillen (warme dagen en koele nachten) wat zeer bevorderlijk is voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Deze Cuvee 130 is een jubileumwijn die wordt uitgebracht ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan. Gandia noemt dit de ‘signature wijn’ die in limited edition geproduceerd wordt, uitsluitend in de beste oogstjaren. Het is een licht houtgelagerde blend die bestaat uit Bobal, Garnacha, Tempranillo, Cabernet, en Merlot.

Sappig en kruidig

De Cuvee 130 Tinto is paarsrood van kleur en heeft in de neus rood en zwart rijp fruit. In de mond veel sappig fruit, kruidigheid en een stevige textuur. De afdronk is redelijk lang, fris, iets drogend en kruidig.

Waarom bij de ‘Babi Ketjap‘?

Het gerecht is zoetig door de ketjap manis in combinatie met de kruidigheid van de gember. Het sap en het rijpe karakter van de wijn passen hier goed bij.

Wat is daar ook lekker bij?

Ook lekker met wat plakjes Iberico-ham of gegrild rood vlees.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.