Fris aromatisch wit

Gewurztraminer Paul Cluver

Elgin, waar deze Gewurztraminer vandaan komt, ligt op een uurtje rijden ten zuid-oosten van Kaapstad. Het is een van de koelste wijngebieden van Zuid-Afrika. De Atlantische en Indische Oceaan komen hier samen. Door de koele oceaanwinden, maar ook door de relatief hoge ligging van de wijngaarden, omringd door heuvels heerst er een microklimaat dat prima geschikt is om frisse, met name witte wijnen te maken. Paul Cluver timmert er al heel wat jaren aan de weg en heeft zich inmiddels bewezen als specialist in het maken van frisse, aromatische witte wijnen. Deze Gewurztraminer is daar een voorbeeld van.

Gewurztraminer: aromatisch en droog

In de neus is deze wijn mooi bloemig en aromatisch. In de mond is hij fris en eveneens aromatisch met tropisch fruit als lychees en mango wat hem, hoewel droog, een zoetige indruk geeft. Hij heeft mooie frisse zuren en een filmend mondgevoel.

Waarom bij de ‘wortelsoep met mango en gember’?

De wortel en het mangosap geven een zoetje aan deze soep. De chilipeper het pikantje. De wijn is, door zijn aromatische, frisse karakter een goede begeleider!

wortelsoep met mango en gember
Wortelsoep met mango en gember

Wat is daar nog meer lekker bij?

Sterke roodbacteriekazen als munster of époisses, toast met gerookte zalm en dille-honingdressing, kip-kokoscurry, quiche met uien, pikante (Aziatische) gerechten. Of ons eerder gepubliceerde gerecht met gamba’s en sugarsnaps.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.