Feestelijk mousserend!

Gavi Villa Sparina

Bij de BRUSCHETTA NICOISE drinken we een feestelijk glas mousserende Gavi. Daarmee maken we niet alleen onszelf, maar ook gehandicapte sporters blij! Deze Villa Sparina Brut uit Piëmonte is tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport, georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport, als bijzonder aperitief geschonken. Ter ondersteuning van het Fonds Gehandicaptensport heeft QV Select een speciale promotie in het leven geroepen.

Método Classico

Villa Sparina Brut is gemaakt van de cortese-druif, dezelfde als die van de stille witte wijn Gavi di Gavi. De druiven voor deze mousserende wijn worden eind september met de hand geoogst. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. In het voorjaar volgt een tweede gisting door toevoeging van ‘liqueur de tirage’, een mengsel van suiker en in wijn opgeloste gistcellen. Deze gisting vindt, evenals bij champagne, plaats op fles en duurt drie jaar. In Italië heet dat Método Classico. Gedurende deze tijd liggen de flessen in pupitres op de juiste temperatuur in een traditionele kelder en worden met de hand gedraaid. De fles van transparant bruin glas is uniek en speciaal voor Villa Sparina ontworpen.

Villa-Sparina-Gavi

Fris en droog

De wijn is goudgeel van kleur. In de neus fris wit fruit, hazelnoten en iets toast. De mousse is levendig en redelijk krachtig. In de mond heeft hij ook fris wit fruit, hazelnoot, lichte toast. Hij is mooi droog en een verfrissende afdronk.

Waarom bij de ‘Bruschetta Nicoise’? 

Naast het feit dat je met de aankoop van deze wijn (actie loopt tot 31 december!) een mooi doel steunt, past de knapperige ciabatta met de licht gegrilde tonijn qua mondgevoel én smaak heel goed bij de strakke bubbels van de droge Gavi.

Zo help je de gehandicaptensport!

De prijs van de Villa Sparina Metodo Classico Brut is € 22,50. Indien je deze bijzondere mousserende wijn bestelt doneert QVSelect i.s.m. de producent Villa Sparina een bedrag van vier euro per fles aan het Fonds Gehandicaptensport! Belangrijk: om de donatie aan het Fonds Gehandicaptensport mogelijk te maken moet u tijdens de bestelprocedure de onderstaande woorden invullen bij het vakje ‘opmerkingen’: Donatie FGS. 

Klik hier om de wijn te bestellen!

Voor meer informatie of vragen over het Fonds Gehandicaptensport kun je contact opnemen met Maaike Hooghiemstra via maaike@fondsgehandicaptensport.nl en 06-22176350.