Fris houtgerijpt wit

Fleur du Cap Chenin Blanc

Die Bergkelder

Fleur du Cap is het visitekaartje van ‘Die Bergkelder’ in Zuid-Afrika. Deze wijnmakerij bevindt zich op een unieke locatie: hij is deels ingebouwd in Stellenbosch’s Papegaaiberg. In lange ondergrondse gangen kunnen de wijnen daar in alle rust rijpen. De chenin blanc druiven voor deze wijn komen van diverse percelen uit de ‘Cape Floral Kingdom’ de bloemrijke Westkaap. De korte rijping van de wijn vond deels op nieuw Frans eiken (25%), deels op roestvrijstaal plaats.

Vol zonder vet te zijn

De wijn begint lekker fris met appel, perzik en een lichte kruidigheid in de neus. Het hout is niet overdadig te ruiken. In de mond komt dat allemaal terug. Fris, schoon, weer perzik, exotisch fruit en een bittertje na.

Waarom bij de Pittige maaltijdsoep met zwarte bonen?

De soep is pittig. Daarnaast zijn de specifieke smaken van de fetakaas (friszuur) en koriander (aromatisch) beduidend aanwezig. Dat vraagt om een wijn die fris is met voldoende zuren maar ook een beetje ‘zoet’. De Fleur du Cap Chenin Blanc heeft dat allemaal.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Probeer hem ook eens bij een visje of een stukje kip met een niet te romig champignonsausje of een salade met krab of kreeft.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.