Coöperatieve kwaliteit
De druif ‘chasselas‘ wordt in Zwitserland ook wel ‘fendant‘ genoemd. Het vruchtvlees en de schil van de rijpe druif zijn namelijk zo zacht dat ze ‘smelten‘ als je hem zachtjes tussen je vingers fijnperst. Het is na pinot noir de meest aangepaste druif in het Zwitserse Wallis. Uit deze wijnstreek in het zuiden van Zwitserland komt ongeveer 40% van alle Zwitserse wijn. Deze Fendant is gemaakt door Provins, een op kwaliteit gericht coöperatie in de hoofdstad van het kanton, Sion.
Fris en ‘spritzig’
De wijn is lichtgoudgeel van kleur. In de neus eerst bloemig, met wit fruit maar al snel nemen de frisse citrustonen het over. Hij heeft een heel frisse aanzet in de mond, bijna ‘spritzig‘, en die frisse citrustonen blijven aanwezig. Hij is mooi droog. De afdronk is eveneens fris met een klein bittertje na.
Waarom bij de ‘Kaasfondue met groene kruiden‘?
Door zijn frisse, ‘crispy‘ karakter is hij uitermate geschikt als tegenhanger van de wat zware traditionele Zwitserse kaasfondue.
Wat is er nog meer lekker bij?
Deze wijn is heel lekker als aperitief. Maar ook bij Zwitserse raclette, zeevruchten of een stukje halfharde kaas komt hij heel goed tot zijn recht.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!