Fris wit uit Zwitserland

Fendant du Valais

Coöperatieve kwaliteit

De druif ‘chasselas‘ wordt in Zwitserland ook wel ‘fendant‘ genoemd. Het vruchtvlees en de schil van de rijpe druif zijn namelijk zo zacht dat ze ‘smelten‘ als je hem zachtjes tussen je vingers fijnperst. Het is na pinot noir de meest aangepaste druif in het Zwitserse Wallis. Uit deze wijnstreek in het zuiden van Zwitserland komt ongeveer 40% van alle Zwitserse wijn. Deze Fendant is gemaakt door Provins, een op kwaliteit gericht coöperatie in de hoofdstad van het kanton, Sion.

Fris en ‘spritzig’

De wijn is lichtgoudgeel van kleur. In de neus eerst bloemig, met wit fruit maar al snel nemen de frisse citrustonen het over. Hij heeft een heel frisse aanzet in de mond, bijna ‘spritzig‘, en die frisse citrustonen blijven aanwezig. Hij is mooi droog. De afdronk is eveneens fris met een klein bittertje na.

Waarom bij de ‘Kaasfondue met groene kruiden‘?

Door zijn frisse, ‘crispy‘ karakter is hij uitermate geschikt als tegenhanger van de wat zware traditionele Zwitserse kaasfondue.

Wat is er nog meer lekker bij?

Deze wijn is heel lekker als aperitief. Maar ook bij Zwitserse raclette, zeevruchten of een stukje halfharde kaas komt hij heel goed tot zijn recht.

Tip: Wil je meer weten? Lees hier alles over fondue.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.